Last news in Fakti

26 Август, 2014 19:42 864 0

Грудев: Пазарът на вино няма да се повлияе от лошото време

  • вино-
  • васил грудев-
  • грозде-
  • лозя

Регистрираните винопроизводители в България към момента са 230

„Пазарът на вино няма да се повлияе от неблагоприятните климатични условия“. Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на тържественото откриване на гроздобера в село Черногорово, област Пазарджик. Министърът отбеляза, че очакваната реколта от грозде тази година е около 200 000 тона, от които ще бъдат произведени близо 140 млн. литра вино. От януари 2014 г. до края на юни страната ни е изнесла 22 817 993 литра вино.

Регистрираните винопроизводители в България към момента са 230. Действително засадените винени лозя на територията на страната са 60 299 хектара, а общо производствения потенциал е 80 252 хектара.

На тържественото откриване на гроздобера в село Черногорово присъства и инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА