Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 20:18 2 364 1

По 28 000 лв. на ден вече влизат в сметките на депутатите

  • депутати-
  • заплати-
  • парламент

През първите месеци заплатите на народните представители ще бъдат по 2590 лева на месец, без към това да се добавят пари от участия в комисии

Почти 310 000 лева ще ни струват депутатите, още преди да са започнали да работят. От деня, в който ЦИК ги обяви поименно до 27 октомври, когато ще се проведе първото заседание на новия парламент, всички 240 избраници получават заплати, отбелязват от Нова телевизия.

В депутатските сметки всеки ден отиват общо 28 000 лева, а всеки един от тях реално ни струва по 117 лева на ден. След като ЦИК ги посочи за избрани те получиха и имунитет и заплати. През първите месеци заплатите на народните представители ще бъдат по 2590 лева на месец,  без към това да се добавят пари от участия в комисии.

За политиците и от дясно и от ляво оказва се 11-те дни, в които не са работили не са проблем. По-късната дата за свикване на парламента според депутата от няколко дни Красен Кралев е да се даде възможност политическите сили да сондират позиции за коалиция. Според Антон Кутев, който за малко се размина с депутатското кресло,  отлагането било логично, макар и скъпо.

По правило депутатът не взима твърда заплата, а утроената сума на заплата в обществения сектор по данни на НСИ. Ако тя расте – расте и дохода на народния избраник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гласувал

    0 0 Отговор
    На тия им се плаща и от моите данъци и е краѝно време да почнат да бачкат!И да им намалят броѝката поне на половина.Американците ,докато си построят демокрацията са изпозастреляли доста президенти и сенатори.Маѝ и тука трябва да ги почнем