Last news in Fakti

4 Ноември, 2014 09:23 1 009 0

За първи път Италия е страна-партньор на Интерфуд&Дринк 2014

  • иец-
  • италия-
  • изложение
За първи път Италия е страна-партньор на Интерфуд&Дринк 2014 - 1

Възможно ли е? Да, на сцената на Интерфуд&Дринк в София. На живо и интерактивно. Тази година за първи път Италия е страна-партньор за международната изложба  Интерфуд&Дринк (5-8 ноември, Интер Експо Център-София), а Италианска търговска камара в България е официален Партньор. Интерфуд&Дринк с колоритни щандове и изобилие от италиански храни и напитки не само ще ни пренесе в атмосферата на кулинарното изкуство и традиции на страната. В нея по нов, интерактивен начин ще се пресъздаде и цялото присъствие на Италия в България.

Няколко акцента в аванс.

Да започнем от „Лабораторията за италиански вкус – Култура, разграничаване и традиция“, едно промоционално събитие на Made in Italy което, достигнало вече 4-то издание, се предлага тази година с ново съдържание и по по-интересен начин. Зад нея стои дългогодишен партньор – Италианската търговска камара в България, която обогатява изданието през 2014 година с нови възможности за българо-италианския бизнес. Тя осигурява внушително колективно представяне на компании с типични ястия и напитки, специалитети и традиции от различните зони на Ботуша.

 

Лабораторията информира, образова, демонстрира и създава контакти. Помага ни да се запознаем с качествата на “традиционната италианска кухня” чрез най-добрите „посланици“ на вкуса. Italian Quality Experience ще бъде в центъра на четирите работни дни, ще помогне да се засилят връзките между Италия и България и ще защитава истинския италиански продукт в противовес на феномена на фалшифицирането.

И още един важен акцент, една стъпка към световното EXPO 2015 на Интерфуд&Дринк.

Често се среща въпросът – каква е тайната на италианските ресторанти? Високо в класациите, популярни, предпочитани. Ще научим повече за Проекта “Марка за италианско гостоприемство. Италианските ресторанти по света” промотиран от Унионкамере, Италия.  Идеята е тяхното обединяване на едно място в сайт (международна мрежа), така че да бъдат лесно разпознаваеми, бързо откриваеми, лесно достъпни за всички посетители и почитатели на добрия италиански вкус.

Разбулват се някои тайни за успеха, традициите на италианската територия, които са израз на качеството на хранителните продукти и на културата, която Италия носи от хилядолетия. И още -  ще открием кои са стандартните критерии за Италианско Гостоприемство и италианските съвършенства. Те са едни от 60-те точки от дневния ред на EXPO 2015 Милано, Световно изложение, програмирано в периода 1 май -  31 октомври 2015г.                  

Посетителите на ИНТЕРФУД&ДРИНК първи ще научат кои са ресторантите, които получават сертификат за 2014 година.

Участието в Интерфуд&Дринк ще бъде повод да се запознаем с Италия и с нейните културни, артистични, еногастрономични и туристически красоти, и защо не „момент, в който всички да се почувстват италианци“.

А да знаеш повече днес, значи да можеш повече утре – важно за всеки, отворен към света на ресторантьорството и бизнеса с храни и напитки.

Информация за изложбите от хранителния и хорека секторите МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ следете на www.food-exhibitions.bg и www.sihre.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА