Last news in Fakti

11 Ноември, 2014 10:41 6 605 0

Бивш министър стана иподякон

  • кристиан кръстев-
  • иподякон-
  • служебен министър-
  • транспорта

Това е най-ниската степен в църковната йерархия и означава, че той ще помага при подготовката и провеждането на богослуженията

Служебният министър на транспорта в правителството на Марин Райков Кристиан Кръстев стана иподякон. Той сам разпространи новината, като публикува и снимки във фейсбук:

На 9 ноември, по време на празнична литургия в храма св. Цар Борис Покръстител в гр. Берлин, бях постриган за иподякон. Благослови Господи!!!

Неправилно някои от колегите разпространиха, че Кристиан Кръстев се е замонашил.

Всъщност иподякон е най-ниската степен в църковната йерархия и означава, че Кръстев ще помага при подготовката и провеждането на богослуженията. Иподяконът е например четец, певец или свещоносец при богослуженията.

Това не го прави духовник,

а само мирянин, който има право да се включва в богослужението. Според правилата в църквата, ако иска да стане дякон, което е първата свещеническа степен, той трябва да се венчае и съпругата му да одобри този негов избор. А може завинаги да си остане иподякон, без значение дали е венчан или не.

Преди да стане министър, Кръстев беше заместник на Ивайло Московски в транспортното министерство в първия кабинет на Бойко Борисов.

Кристиан Кръстев е роден на 9 юли 1976 г. в Ямбол. Бакалавър е по "Икономика на индустрията" от Университета за национално и световно стопанство. Магистър по "Международни икономически отношения" от УНСС и висш специалист по „Право" от същия вуз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА