Last news in Fakti

30 Декември, 2014 14:51 14 408 3

Словения все по-популярна за имигранти

  • словения-
  • имигранти-
  • условия

Един документ и за пребиваване, и за работа

През второто тримесечие ни тази година делът на чужденците в Словения е бил 4.8%. За сравнение, за същия период на 2013-а този процент е бил 4.6%. Страната е все по-популярна дестинация за имигранти от цял свят. За това до голяма степен допринася приетият през април тази година Закон за имигранти. В него е заложен по-лек режим за получаване на гражданство и получаване на разрешение за работа.

Едно от най-важните нововъведения е, че ще има един документ, който е и разрешение за пребиваване, и за работа.

Министерство на вътрешните работи също така ще продължи безплатната програма за интеграция на чужденците, която включва изучаване на словенски език и запознаване с особеностите на местното общество. Програмата вече е реализирана в 22 региона, като по нея са били обучени 1675 души.

Популярността на Словения сред имигрантите се дължи на много фактори, сред които важна роля играе местоположението. Странна се намира в сърцето на Европа, откъдето бързо и лесно може да се достигне до най-големите европейски столици. Също така, Словения е известна с нисък процент на престъпност и добра екологична среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan

    0 0 Отговор
    bravo, krasiva strana.
  • 2 Няма дълго да са щастливи

    0 0 Отговор
    Също така, Словения е известна с нисък процент на престъпност и добра екологична среда... Като я заселят орките и процента на престъпност ще оправи, и екологията като изсекат дърветата. Щастливи са те, че са далеч от тях, но като научат бързо ще пристигнат.
  • 3 Илиан

    0 0 Отговор
    А и средната заплата там е 2,5 пъти по-голяма от българската при незначителна разлика в цените