Last news in Fakti

21 Януари, 2015 17:12 2 428 0

Италия търси по цял свят директори за най-известните си музеи

  • италия-
  • музеи-
  • директори-
  • търси-
  • галерия "уфици"-
  • галерия "боргезе"-
  • рим-
  • флоренция

Галерия Боргезе в Рим и Уфици във Флоренция се нуждаят от нови шефове

Италия търси по цял свят директори за най-известните си музеи - 1
Прочутата галерия "Боргезе" в Рим се нуждае от нов директор

Ако мечтаете да работите в галерия „Уфици“ във Флоренция или в римската галерия „Боргезе“, сега е моментът да откликнете на предложението на Италианското министерство на културата, което обяви конкурси за директорските длъжности на 20 от най-известните музеи в страната.

Сп. Economist публикува обявата, от която личи, че не се изисква кандидатите за директорското кресло да бъдат непременно италианци. Срокът за подаване на заявките за участие в конкурса е 15 февруари.

Четиригодишните договори предполагат заплати от 78 000 до 145 000 евро годишно в зависимост от мащабите на работата и опита. Изискванията към кандидатите включват поне 5-годишен опит в сферата на управлението на културата в частния или обществения секторр владеене на италиански и английски език и т.н.

Сред музеите, които си търсят директори, освен галерия „Боргезе“ в Рим и „Уфици“ във Флоренция, са галерия „Естензе“ в Модена, Националната галерия за съвременно изкуство в Рим, Националния археологически музей в Неапол, галерията на Академията във Венеция, Палацо Дукале в Мантуа, пинакотеката „Брера“ в Милано и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА