Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 10:11 1 175 0

Обединяването е пътят към пестенето

  • обединяване-
  • авиопревозвачи-
  • tui

Войната за повече клиенти и намаляване в максимална степен на разходите в туристическия бранш е жестока. Мениджърите дори на най-големите компании прибягват до нетипични на пръв поглед действия в борба с конкуренцията. Поредният пример е германският туристически оператор TUI. Компанията възнамерява да обедини 5 от 6-те си авиопревозвачи. Под обединяването ще попаднат TUI Fly, Thomson Airways, TUI Fly Nordic, Jetairfly и ArkeFly. Френската Corsair International най-вероятно ще бъде продадена.

От мениджмънта на туроператора са изчислили, че компанията ще спести 100 млн. EUR от сливането и ще се конкурира успешно с авиопревозвачи като EasyJet, Ryanair, Norwegian и Vueling.

Базата на обединените в едно компании ще бъде на летище Лутън (Великобритания), която в момента е щабквартирата на Thomson Airways. Това обаче означава загуба на 400-500 работни места от сегашната основна авиобаза на TUI, която се намира в Хановер (Германия), а това може да предизвика вълна от стачки и съдебни искове от страна на профсъюзите.

Бъдещето обединяване е напълно икономически обосновано. „То ще даде отражение върху цената при покупката на гориво, условията по лизинговане на самолетите и намаляване на персонала”, коментира представител на TUI пред Reuters. Окончателното решение за обединението ще бъде взето най-късно през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА