Last news in Fakti

15 Април, 2015 13:09 1 182 0

Втори ден протести във "Флотски арсенал"

  • терем-
  • флотски арсенал-
  • стачка-
  • протест-
  • работници

Работниците си искат уволнения управител

Втори ден протести във "Флотски арсенал" - 1
Снимка: БТА

Протестиращите работници от Терем - "Флотски арсенал" отново не допуснаха Савин Попов - назначен за управител на дружеството, да влезе в сградата му, съобщи радио Варна.

Работниците вече втори ден настояват на поста си да остане досегашният управител Георги Стойков, тъй като под негово управление получават заплатите си и "Флотски арсенал" е на печалба.

Савин Попов каза, че има заповед за назначение и ще изчака вписването си като нов управител. Той увери работниците, че ще продължи политиката за сключване на успешни договори за ремонт на кораби, независимо от коя държава са.

Попов коментира и политика на Европейския съюз за санкциите срещу Русия, която ще възпрепятства ремонт на руски военни кораби. На въпрос как би работил в ситуация, когато хората действително са настръхнали и не искат нов човек, Попов отговори: "Откровено ли трябва да отговоря? Не мисля, че можем да говорим за хората. Говорим за една група от хора, които може би се чувстват застрашени, не мога да коментирам по какви причини. Не знам дали бяха триста. Все пак останалите триста къде са".

Вчера сутринта работниците блокираха пътят Варна-Белослав заради смяната на управителя на дружеството. Преди Великденските празници работниците са изпратили писмо до министъра на отбраната Николай Ненчев, в което са заявили, че не са съгласни с промяната на ръководството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА