14 Май, 2015 03:28 1 390 0

От какво се нуждаят служителите в една фирма?

  • фирма-
  • служители-
  • работодатели-
  • работно място-
  • прозрачност

Гъвкавото работно време е важно при избора на работно място

За да е успешен бизнесът на една фирма, служителите в нея трябва да изпитват удовлетворение от работата.

Те трябва да са сигурни, че са на правилното място, за да дадат всичко от себе си.

Според сайта Entrepreneur работодателите са длъжни да осигурят четири неща на подчинените си, за да е успешно предприятието.

Тънка е границата, обаче, между това какво са „длъжни“ работодателите и какво не, за да осигурят комфорта на своите служители:

1. Безопасно работно място
Колкото и е да очевидно, осигуряването на безопасност на работното място е задължение на работодателите.

В същото време, осигуряването на тенис маса, например, не влиза в задълженията на собствениците. Въпреки че напоследък е модерно да се правят кътове за отдих в някои фирми, те не са задължителни.

2. Прозрачност
Потенциалните работници трябва да са наясно какво се очаква от тях. Работодателите обаче не са длъжни да дават информация за финансите и бюджета на фирмата.

3. Гъвкаво работно време
То е важно за служителите, за да създадат идеален баланс между професионален и личен живот. Все пак трябва да има граници, които не трябва да бъдат прекрачвани.

4. Възможност за развитие
Работодателите са длъжни да осигурят на служителите възможност да се развият във фирмата, както и обратна връзка, свързана с тяхното представяне. Това обаче не означава, че служителите трябва да очакват повишение на всеки 12 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА