Last news in Fakti

19 Май, 2015 05:00 1 622 0

Как да планираме невероятната почивка?

  • почивка-
  • план-
  • работа-
  • отпуска-
  • ваканция

5 съвета затова как да се настроим за лятната отпуска

Не сте направили план за лятната си почивка? Ако не сте го свършили досега е доста вероятно отпуската, която трябва да превърнете в приятни емоции и изживявания, да се превърне в поредната седмица, в която седите на дивана вкъщи. 

Затова ето 5 съвета, които ще се опитат да Ви помогнат да планирате почивката си и да й се насладите пълноценно: 

1. Не оставяйте почивката за последния момент

Кажете на колегите си от работата и на шефовете си, че имате намерение да пътувате. Направете го отрано, за да могат всички да знаят, че ще сте сериозни в намерението си да се откъснете от ежедневието си и да отпътувате за мечтаното място. 

2. Приемете, че може да поработите допълнително преди заминаването

Ще има толкова много задачи за изпълнение преди мечтаното последно ходене до офиса. Но трябва да се настроите за допълнителното количество труд, което трябва да извършите и да останете позитивни и работливи до последния си ден на работа. 

3. Имате право на почивка 

Не убеждавайте себе си, че нямате право на почивка. Работата и колегите Ви няма да избягат и светът няма да спре да се върти, ако си "позволите" да отидете на почивка за една или две седмици. Не тормозете сами себе си. Тялото и умът Ви трябва да се отделят от скучното ежедневие иначе има голям риск да натрупате умора и да увредите здравето си. 

4. Позволявайте и на другите да се забавляват

Колега Ви пита дали може да излезе в отпуска точно когато е най-натоварената седмица в годината? Неприятно, но трябва да се съгласите, защото ако не се съгласите, догодина може нещата да се обърнат и мечтаната Ви почивка да остане само блед мираж. 

5. Зарежете телефона

Зарежете всякакви начини, по които могат да Ви безпокоят. Оставете вкъщи телефона, лаптопа и всички други технически средства за комуникация. Отдайте се на мечтаната почивка и се отпуснете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА