Last news in Fakti

22 Май, 2015 23:00 2 733 4

България е най-впечатляващ кредитополучател в Централна и Източна Европа

  • българия-
  • кредитополучател-
  • европа

Признанието е от годишната класация на Глобъл Кепитъл

България получи наградата „Най-впечатляващият кредитополучател от Централна и Източна Европа“ в годишната класация на „Глобъл Кепитъл“.

Заместник-министърът на финансите Карина Караиванова прие престижната награда по време на официална церемония в Лондон. Високото признание за България се връчва за успешната реализация при възможно най-добрите пазарни условия на тройния транш нови бенчмаркови еврооблигации в размер на 3,1 млрд. евро, емитирани през март 2015 година. Лихвените купони бяха на най-ниските лихвени нива, постигани до момента от България на международните капиталови пазари. По време на трансакцията, осъществена в рамките на Глобалната средносрочна програма на Република България за издаване на облигации, страната ни успя да привлече изключително разнообразна и много добре диверсифицирана база от инвеститори.

Глобъл Кепитал е водеща световна платформа за новини, мнения, данни и услуги за хора и институции, които използват и са заети в международните капиталови пазари. Годишното издание GlobalCapital Bond Market Awards включва отличия за най-добрите кредитополучатели, банки и банкери в суверенния сектор, наднационалния сектор и агенции, корпоративния и сектора на развиващите се пазари. Събитието предоставя възможност на емитентите и банкерите от капиталовите пазари да оценят постигнатото през изминалите 12 месеца и да изразят очакванията си от предстоящи предизвикателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 д8м3

    0 0 Отговор
    И аз съм впечатляващ кредитополучател... толкова впечатляващ, че ми отпускат 12000лв и искат да им връщам 19000лв след 30 месеца...
    Впечатляващо нали :)
  • 2 Айдън

    0 0 Отговор
    до д8м3
    България като кредитополучател е взела заем на _най-ниските_ лихвени нива, не като теб.
    Теб просто много впечатляващо са те изиграли - това твоето не е кредит, а рекет!
  • 3 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Взимането на необмислен кредит,било като да се изпуснеш в гащите посред зима.В началото било топло и приятно,но после ставало студено и тягостно.
  • 4 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Лъжа и измама. От този приз ние полза нямаме никаква. От кредитите имат полза само ГОЛЕМИТЕ, защото те могат да не ги връщат и да вземат още колкото си поискат. А ние дали ще вземаме или не, пак сме си роби. Всичко може да се разреши само по един начин- с един всемирен потоп.