Last news in Fakti

29 Май, 2015 03:30 1 267 1

75% от служителите в Бразилия и Русия, използват собствена техника в офиса

  • служителите-
  • бразилия-
  • русия-
  • собствена-
  • техника-
  • офиси

Около 75% от служителите, работещи в компании, опериращи на големи развиващи се пазари, като Бразилия и Русия, използват свои собствени преносими устройства в офиса. По този начин фирмата може сериозно да намали разходите за техническо оборудване, сочат данни на българската компания за компютърно обслужване XYZ.

Тази фирмена политика, която навлиза лавинообразно в света на бизнеса, се характеризира с термина Донеси своето устройство (на английски известна като BYOD - Bring Your Own Device).

BYOD насърчава служителите да носят собствени преносими устройства, като лаптопи и таблети, на работа.
44% от работещите в компании, опериращи на развитите пазари, се възползват от новата тенденция, която носи ползи както за служителите, така и за фирмата, посочва Владимир Първанов, администратор в българската компания за компютърно обслужване XYZ .

BYOD дава възможност на работника да използва устройство, което е избрал сам, според своите лични предпочитания.
По този начин се повишава удовлетвореността на служителите от техническото оборудване, което отговаря на техните изисквания, а не на тези на IT отдела.

Освен това е важно да се отбележи, че собствената техника обикновено е в много по-добро състояние от служебната, защото потребителите се грижат много повече за собствените си устройства, отколко за фирмените, посочва Първанов.

И не на последно място, по този начин фирмата може сериозно да намали разходите за техническо оборудване.

Основният проблем на личните устройства е по-ниското ниво на сигурност, но някои технологии, като виртуалния десктоп, преодоляват този проблем и даже имат по-високо ниво на сигурност от класическата компютърна мрежа.

Това се дължи на факта, че програмите се изпълняват и данните се съхранят на централизиран сървър, а от потребителското устройство се използва само монитор, клавиатура и мишка, завършва Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ще дойде ден и стругарите и фрезистите да си носят оръдията на труда. Голям смях. Света не е само компютри.