17 Юни, 2015 21:10 1 328 0

Дуално обучение чрез европрограми

  • дуално обучение-
  • калфин

„До средата на годината ще тръгнат още няколко програми. По тях бихме могли, и отговорът ми е утвърдителен, да потърсим финансиране, за развитие, за налагане на добрата практика на дуалното образование и на обучението. Готов съм да обсъдим под каква точно форма – дали ще бъде в отделен проект – за какви точно дейности, като средства за това нещо ще бъдат предвидени.“ Това каза Ивайло Калфин, заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика в отговор на апела на почетния президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Бертрам Ролман за подкрепа на проекти като новосъздадения към камарата клъстер „Дуално професионално обучение“ чрез средства по европейските програми за развитие на човешки ресурси.

По време на общото събрание на ГБИТК, което се проведе в София, Калфин подчерта, че дуалното обучение не бива да се схваща като вид социална политика, а като дейност, в която всички участници могат да получат перспектива.

Мениджърът на клъстера „Дуално професионално обучение“ към ГБИТК, Максимилиан Ерхард представи дейността на клъстера, който стартира на 1 януари 2015 г. Проектът на ГБИТК предвижда чрез изграждането на образователния клъстер камарата да подкрепя фирмите при намирането на квалифицирани специалисти за тяхната дейност.

Нов президент на ГБИТК

Делегатите на Общото събрание се сбогуваха с досегашния президент на камарата д-р Рюдигер Хьобен-Щьормер (Луфтханза Техник София). Неговата длъжност заема Тим Курт (Аурубис България). Александър Миланов (БМВ Фертрийбс ГмбХ-клон България) и Кай Янц (Вурст Майстер) са избрани за членове на Управителния съвет.

Освен д-р Хьобен-Щьормер, Управителния съвет на камарата напускат Ралф Фрьолих (Байер България) и Манфред Мулц (Балкан Стар Аутомотив).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА