13 Юли, 2015 21:03 1 498 0

КТ Подкрепа иска оставки във ВМЗ - Сопот

  • подкрепа-
  • оставки-
  • вмз - сопот
КТ Подкрепа във ВМЗ-Сопот поиска оставката на Борда на директорите, поради несправяне и готви нови протести, този път пред Министерството на икономиката. Това съобщи пред БНР председателят  на синдиката Димитър Атанасов. 

Близо месец след отстраняването на дългогодишния изпълнителен директор Иван Стоенчев, все още не работи на пълен капацитет площадката в Иганово, където на два пъти избухнаха взривове през пролетта. Няма и нова структура на предприятието. От КТ „Подкрепа” настояват за спешна среща с икономическия министър Божидар Лукарски, който е принципал на ВМЗ - Сопот. 

Икономическият министър Божидар Лукарски е назначил проверка и очаква доклад за дейността на ВМЗ - Сопот от новото ръководство на предприятието, съобщават от икономическото ведомство. В проверката са включени всички въпроси, поставени в разпространеното писмо на синдикалната секция на КТ "Подкрепа". Цитираната в писмото на синдиката програма на бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев за заработване в пълен капацитет на площадката в Иганово, никога не е била внасяна в Министерството на икономиката, се казва в съобщението. В доклада на ръководството на ВМЗ - Сопот трябва да бъде включена и информация за новата организационно-управленска структура. 

В момента трудовите възнаграждения на работниците в предприятието се изплащат редовно. Извършват се ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието. Поради големия обем и сложност на проверяваните обекти и документи е поискана и допълнителна външна експертиза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА