Last news in Fakti

28 Юли, 2015 12:24 1 058 2

Борсата в Шанхай отново със спад

  • борса-
  • китай-
  • инвестиции
Борсата в Шанхай отново със спад - 1
Снимка: АП/БТА

Борсата в Шанхай продължава със своя спад и във вторник след като в понеделник беше регистрирано масивно разпродаване на акции, съобщава Би би Си.

Индексът Shanghai Composite във вторник отбеляза спад от 1,7 % до 3 663.00. В понеделник той загуби 8,5 %, което е най-големият спад от осем години, припомня Блумбърг.

Китай се е опитал да успокои инвеститорите с обещанието да прилага разумно парична политика за стабилизиране на пазарите.

Централната банка на страната заяви, че ще инжектират 50 млрд. юана ($8 .05 млрд.) на паричните пазари.

Народна банка на Китай също така настоява, че основните икономически показатели на страната показват непрекъснато подобряване.

Драстичният спад в понеделник е бил предизвикан от слабите икономически данни върху печалбите на китайски индустриални фирми, както и от излязлото в петък разочароващо проучване на производствения сектор.

Китайската комисия по ценни книжа и финанси предупреди, че разследва сигналите за злонамерена търговия, които отново са разклатили борсата в Шанхай.

Борсата в Китай е една от основните пазари и драматичните й колебанията могат да повлияят на доверието на инвеститорите.

В същото време борсата в Хонконг затвори с ръст от 0,6% до 24 503.94 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хараламби

    0 0 Отговор
    Ако Китай гръмне финансово Гърция ще изглежда като децко парти...
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Да му мислят в БРИКС