Last news in Fakti

16 Септември, 2015 08:47 1 584 1

Мафията във Великобритания въртяла половината от парите в обръщение

  • сива икономика-
  • великобритания-
  • пари-
  • лири-
  • мафия
Мафията във Великобритания въртяла половината от парите в обръщение - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко половината от всички банкноти във Великобритания, които се намират в обръщение са се използвали при търговията с наркотици, проституция и тъмни сделки, съобщава в. „Гардиън“. Изданието се позовава на отчет на Банката на Англия.

Според документа сивата икономика обхваща контрабандата, трафика на хора, фалшиво счетоводство и данък при източника.

Делът на сивата икономика се оценява на 10% от БВП на Острова. Все пак трябва да се има в предвид, че не става дума непременно за престъпници. Проучване на Банката на Англия показа, че най-малко 3 млрд. паунда са в частни спестявания.

Хората могат да съхранява парите си в сейф или под матрака, или дори ги заровят в градината, а не ги носят на вашата банкова система, отбелязват авторите на доклада.

Следователно заключението в документа, пълен преход към безкасово плащане и оттеглянето на банкноти през следващите години, изглежда малко вероятно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Лека полека се прокрадва това безкасово плащане при което ще бъдем тотално манипулирани. Във всеки един момент може да се окажеш гол като (пушка). Богатите това искат. Те имат недвижима собственост но не и пари в брой. БЕДНИТЕ ПАК ЩЕ СА СИ БЕДНИ.