Last news in Fakti

24 Септември, 2011 10:40 1 964 0

Добра година за лозарите в Стралджанско

  • лозари-
  • стралджа-
  • реколта-
  • грозде

В лозарското село Лозенец собствениците на лозя от атрактивния сорт „мускат отонел” съобщават, че годината е много добра и са набрали по тон грозде от декар, което веднага е изкупено, предаде Дарик радио. Търсенето на белите сортове е видимо повишено, твърдят местните  лозари и отчитат продажби на цена 80 стотинки за килограм.

 
Христо Стойнов, който е собственик и на нови насаждения със сорта „Шардоне”, след много добра обработка, е набрал по 500 кг/дка, съобщават от общинския пресцентър в Стралджа. Мискетът, който на този етап вече е достигнал захарност около 15-16 градуса, ще се прибира едва тогава, когато достигне максимума, категорични са лозенци.
 
В Стралджа всички сортове ще се прибират от 30 септември до 2 октомври. Във Воденичане привършват с прибирането на керацата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА