Last news in Fakti

26 Октомври, 2015 11:43 996 0

САЩ разследват Deutsche Bank за нарушени санкции срещу Русия

  • санкции-
  • сделки-
  • deutsche bank

Властите в САЩ започнаха разследване срещу Deutsche Bank в подозрение за нарушения на санкциите срещу Русия. „Американското разследване над дейността на Deutsche Bank в Русия се разширява като от подозренията за пране на пари чрез московските офиси на банката достигат до разследване на евентуално нарушение на санкциите срещу Русия” пише вестник Financial Times, позовавайки се на собственици източници, близки до разследването.

Сътрудниците на банката са заподозрени в това, че са помагали на клиенти в реализирането на т.нар. „огледални сделки”. Това са сделки, при които клиент купува с руски рубли акции чрез московския офис на Deutsche Bank, а след това продава аналогични ценни книжа чрез лондонския офис срещу валута, включително долари.

Министерството на правосъдието на САЩ и нюйоркският департамент за финансови услуги разследват операции на обща сума 6 млрд. USD.

Повод за разследването на лондонския и московски офиси на банката от страна американските власти е фактът, че част от разследваните сделки са минавали през клирингов център в САЩ като при реализирането им са участвали служители на банката, американски граждани.

Американските власти се опитват да установят дали са се извършвали „огледални сделки” в полза на руски клиенти, засегнати от американските санкции, въведени във връзка със събитията в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА