Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 13:27 8 538 5

Най-богатите мъртъвци

  • пари-
  • печалба

Кои са най-богатите хора, които и след като са минали в отвъдното, продължават да печелят цяло състояние благодарение на името си? Отговорът на този въпрос даде в поредната си класация американското издание Forbes. Като цяло става дума за авторски права, които се превеждат по сметки на роднини на вече умрелите знаменитости. На първо място в класацията е поп легендата Майкъл Джексън. Кралят на попа, който умря през 2009 г. е „спечелил” през 2015 г. 115 млн. USD. Дисковете на Джексън, както и преди, се радват на добри продажби, а шоуто Michael Jackson One, което се провежда в Cirque du Soleil в Лас Вегас, все още е много популярно. Освен това добри приходи имат и двете компании Mijac Music и Sony/ATV, в които Джексън е имал дял.

На второ място в класацията е Елвис Пресли, който почина през 1977 г. През тази година той е „спечелил” 55 млн. USD. Бронзовият медал е за художника карикатурист Чарлз Шулц, който е автор на комиксите Peanuts за кучето Снупи и неговата стопанка Чарли Браун. За 2015 г. Шулц е спечелил 40 млн. USD.

ТОП 10 на най-богатите мъртви звезди

име спечелени през 2015 г.
1 Майкъл Джексън 115 млн. USD
2 Елвис Пресли 55 млн. USD
3 Чарлз Шулц 40 млн. USD
4 Боб Марли 21 млн. USD
5 Елизабет Тейлър 20 млн. USD
6 Мерилин Монро 17 млн. USD
7 Джон Ленън 12 млн. USD
8 Алберт Айнщайн 11 млн. USD
9 Пол Уокър 10.5 млн. USD
10 Бети Пейдж 10 млн. USD


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъ

    0 0 Отговор
    Ами да си ги харчат със здраве...

    Коментиран от #2

  • 2 Milen

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ъъъ":

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Карл Маркс

    0 0 Отговор
    Това доказва моята теория. Парите отиват при мъртви и измислени люде. Като Шерлок Холмс, например, който е пропуснат в статията. Но ние трудещите се, които произвеждаме продукт сме онеправдани. Другари, осъзнайте се! Капитализмът ражда химери! Комунизмът в чистия му вид може да ни спаси!
  • 5 на маркс сестра му

    0 0 Отговор
    стига, бате,
    няма място в света, което да е приложило комунизЪма в чист вид и да е прокопсало... Затова всички "комунистически" държави, дефакто тоталитарни или диктатури са приложили капиталистически принципи в управлението и икономиката си, за да жържат бюджетите за някоя и друга година...