Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 17:43 2 640 2

Сандалска: Имаме с 20% повече записвания на британци

  • зимни курорти-
  • пазар-
  • сандалска
Сандалска: Имаме с 20% повече записвания на британци - 1
Снимка: М. Богданова ©

Определено летния сезон в България тази година не беше един от най-добрите. Налице са обаче индикации за добър зимен сезон. Така например, към момента от Великобритания има 20% повече записвания в сравнение с миналата година, каза за Факти.бг Нели Сандалска, вицепрезидент на една от най-големите фирми за управление на активи у нас и вицепрезидент на БАТА.

 

- Госпожо Сандалска, след един сравнително слаб летен сезон, какъв зимен да очакваме?

- За радост очакваме много добър зимен сезон. Основен пазар за зима е Великобритания. В контекста на въпроса ви – връщам се от борса във Великобритания и към момента имаме 20% повече записвания в сравнение със същия период на 2014 г. Това означава, поне според мен, че сезонът ще бъде по-добър поне с между 7% и 10%.

- Банско ли остава отново като основна дестинация?Сандалска: Имаме с 20% повече записвания на британци

- Не може да говорим за основна дестинация. Имаме невероятен шанс, благодарение на прекрасните си четири планини, в които сме позиционирали курорти. Те са различни като структура и за всеки има различна клиентела.

Най-добре разположен е Боровец, защото се намира само на 43 км. от двете летища, а това е, което оказва влияние за туристопотока и към Банско, и към Пампорово.

- Пампорово как се развива?

- Турция и Гърция познават Пампорово. В момента наблюдаваме, че турският пазар се съживява, което е много добре. Те познават и Пампорово, и Боровец, и имаме доста клиенти и за двата курорта.

- Инвеститорите в недвижими имоти говореха за превръщането на Банско в целогодишен курорт. Работи ли се в тази насока и какво трябва още да се направи, за да се развие?

- За да стане Банско въобще курорт, моето лично мнение, е че трябва да се направи съответната туристическа инфраструктура, т.е. всичко онова, което може да даде възможности за допълнителни услуги. Не е необходимо да имаме само безкрайно много хотели. Според мен, трябва ясно и точно да се разграничи курортната зона от всичко останало. Не трябваше така тежко да се урбанизира стария град Банско. Той можеше да донесе много по-голям плюс в туристопотока от това, което се случи в крайна сметка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    тази на снимката да се приготви стаите за горките бежанци,който Меркелита ще ни връща скоро...
  • 2 Toko

    0 0 Отговор
    Идат!!!!