Last news in Fakti

20 Ноември, 2015 17:48 2 404 2

Високата цена за Виваком показва, че няма "уговорен мач"

  • милен велчев-
  • виваком-
  • спас русев-
  • уговорен мач

Ние сме доволни от цената. Това заяви за Факти.бг бившият финансов министър и главен изпълнителен директор на VTB Capital АД Милен Велчев по повод на сделката за Виваком на стойност от 330 млн. евро.

Живеещият в чужбина български предприемач Спас Русев е новият собственик на „Виваком“ след близо 18 часа преговори и проведен търг в Лондон. Той спечели наддаването срещу компанията Greek Olympia Group на бизнесмена Панос Германос

Според Милен Велчев сделката показва истинската конкуренция между кандидатите за покупката. Мога да кажа, че дори бяхме изненадани от високата цена. Мисля, че това разсейва всякакви спекулации, че има уреден мач, коментира Велчев.

В отговор на въпрос: „Как виждате развитието на компанията?”, Велчев коментира:

„Развитието на компанията не зависи от цената. Развитието на БТК може да бъде единствено подпомогнато от изясняването на собствеността на компанията в бъдеще. До сега имаше почва за спекулации дали собственик не е Цветан Василев или Пиер Луврие .Сега на тези спорове ще бъде сложен край”.

Единственото, което ВТБ и другите кредитори търсят, е да си възвърнат дълга, който е падежиран още преди 5 месеца, коментира още Велчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    И българите сме доволни, че БТК вече не е в ръцете на онзи измамник Цветан Василев, който продължава да бъде на свобода!
  • 2 Искрен

    0 0 Отговор
    Боклик