Last news in Fakti

31 Декември, 2015 15:19 2 135 5

Русия продължава доставките на газ за България и дори може да ги увеличи

  • русия-
  • газ-
  • българия

Това се казва в изявление на руското външно министерство

Министерството на външните работи на Русия отхвърли съобщенията за спирането на газа към България, съобщи РИА Новости.

„Във връзка с появилите се в българските медии съобщения, че българската газова компания „Овергаз Инк.“ не е получила уведомление за продължаване на доставките на природен газ на руската компания „Газпром експорт“ в България, трябва да се каже, че по информация от ръководството на „Газпром“ доставките на руски природен газ към България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз“ в обем на 3 млрд. куб. метра, които съответстват на годишните потребности на страната.“, се казва в изявлението.

От руското външно министерство дори заявяват, че доставките могат да бъдат увеличени.

„С Овергаз, сътрудничеството с която до момента покрива не повече от 10 процента от годишното потребление на газ, продължават преговори за регулиране на натрупалите се през последните години търговски въпроси", се допълва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 1 Отговор
    Батковците-русофили в БГ са решили да развържат кесиите новогодишно и на своя глава отпечатват в подопечните си медии апокалиптични предупреждения,а джудженцата-русофилчета по форумите така се нажежават,че чак пръскат искри като бенгалски огън...Също като номерът с Костинбродската печатница.А целта е ясна-клатене стола на правителството със укорното "Видяхте ли какво стана,като не целувате ръка на Дядо Иван/може и Иля Морумец/?:) Ма то не става с "вуду-магия" ве петолъчкопоследователиии!...а с бюлетинки в урните!Както и да е-важното е че чукчите вече са надминати по простотия:)

    Коментиран от #2

  • 2 КАН

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Костинбродската печатница е герберски патент.Хванаха Герб по бели гащи.Герб продължава да печели избори с котинбродски номера плюс гласовете на циганите.А що се отнася до Дядо Иван и Иля Морумец показва колко ти е слаба историята..Под Дядо Иван поразбираме Московска Русия както е и сега, а под Иля Морумец КИЕВСКА РУС.- пра.родината на Русия което днес е УКРАЙНА.Не бъркай Русия с Украйна

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КАН":

    О.к.,О.к.,О.к....Аз Калофер с Калифорния бъркам,че тия ли няма?!Та вземам си въпросните двама и предлагам спец за теб ВАСИЛИСА ПРЕКРАСНА!...Или предпочиташ Късчей Безсмъртни?:)

    Коментиран от #4

  • 4 Рачко Пръдлето

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Твоите коментари в повечето случаи са открито провокативни и доста неграмотни, затова не заслужаваш моето внимание.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рачко Пръдлето":

    В библията пишело "който пърди-зло не мисли",та ш те питам тва верно ли е?