Last news in Fakti

31 Декември, 2015 19:09 1 971 1

"Булгаргаз" поема клиентите на "Овергаз"

  • газ-
  • овергаз-
  • булгаргаз

Двете дружества са подписали договор

"Булгаргаз" поема клиентите на "Овергаз" след подписан договор между двете дружества, съобщи Нова телевизия.

Шефовете в държавната енергетика бяха поканени от премиера Бойко Борисов в навечерието на Нова година.  

Към този момент можем да гарантираме на българските граждани, че вече през системата на „Булгартрангаз“, който е доставчик към „Булгаргаз“ ще продължим да им доставяме газ на цените, които са договорени с тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.

Ако не бяхме направили всичко това от вчера насам, в 12 часа подаването на газ към потребителите на Овергаз“ щеше да спре, подчерта Бойко Борисов.
"Не искам да говоря за сценарии, не искам да говоря за конспирации, самите вие преценете дали няколко часа преди хиляди домакинства и предприятия да останат без газ трябва да ни се изпрати това писмо. Оставям вие да коментира дали е нормално. На 31 декември в 18.30 вечерта всички да сме тук и „Булгаргаз“ да пишат договори и дали е случайно оставям вие да коментирате. Само искам да кажа, че ако не бяхме направили всичко това от вчера, в 12 часа подаването на газ към тези потребители щеше да спре. Ние, за да го компенсираме трябваше „Булгартрансгаз“ Към 23.00 часа докато хората се радваха къщите им щяха да изстинат. Ако не го бяхме допуснали щеше да означава, че крадем от руската газ – ние като държава. 

Жаклен Коен,изпълнителн директор на БЕХ, заяви, че от 0.00 часа ще бъдат изпълнени увеличените зеаявки на „Булгаргаз“. Смея да твърдя, че държавата направи нещата на границата на невъзможното, включително проведохме много интензивни разговори с „Газпром експорт” и там получихме пълното уверение, че няма да има никакъв проблем по отношение на увеличените заявки подаден газ. Тъй като сега „Булгаргаз“ трябва да увеличи обемите, които заявява. Тази договореност я бяхме постигнати още преди обяд, в предвид развитието на събитията се опитвахме да изпреварим нещата. В момента се подават заявки и от 0.00 часа ще бъдат изпълнени увеличените заявки на „Булгаргаз“, увери Жаклен Коен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.