Last news in Fakti

8 Януари, 2016 20:35 1 233 2

Очакваме ръст в круиз туризма

  • туристи-
  • круиз-
  • пътувания
Очакваме ръст в круиз туризма - 1

Осем от десет туристически агенции очакват повече резервации за круизи през 2016 г. спрямо 2015 г., сочат данните на Международната асоциация на круиз линиите.

24 милиона пасажери ще плават на круиз през настоящата година при 15 милиона през 2006 година. Големите круиз линии  поставят фокус върху предлагането на допълнителни услуги за ваканциите на вода, каза пред БНР Илиян Иванов - председател на Българското круиз общество.

Допълнителните бордни кредити в специализираните ресторанти, пакетите с напитки, включеният интернет на борда, бреговите екскурзии привличат клиентите. Продължаваща тенденция  от изминалата година е, че основните оператори прекратиха практиката на прилагането на отстъпки от цената в последния момент, като по този начин те поемат риска да нямат 100% заетост за някои от маршрутите, но залагат определено на стабилните нива, като по този начин защитават и клиентите, които резервират круизите си достатъчно рано, обобщи Илиян Иванов.

По данни на Международната асоциация на круиз линиите, пасажерите резервират избрания от тях круиз над 6 месеца преди датата на отплаване. През тази година ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41 с над 132 хиляди легла на стойност близо 40 млрд. долара. И през тази година не се предвиждат отплавания от България, но  няколко големи круиз акватории предлагат достъпни варианти за пасажерите от България, посочи още Илиян Иванов.

По данни на външни туристически агенции, които извършват резервации за круизи, това са около 10 000 българи, без  в това число да влизат лицата под 18 години, които са настанени в една каюта с техните родители – заяви Илиян Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    Този неграмотник какво иска да ни мята глупости? Каква дсъпоставка прави за сравнение с 2006 г., ако върне ожще по-назад примерно с 1900 г, разликата ще е огромна. Този никаквец защо не каже, че няма круизи в българия, заради тъпото и неграмотно правителство на Тикмока, в което е министърката на туризма. Къде са круизите с голямите кораби с 2000 пасажери на корабите, които акустираха кораби и българи отпътуваха от българия на круи, но безумците сега искат неимоверни такси за акустиране макър и за кратко на пристанището във Варна, но нито един българин не се качва от тук, за да отпътува с такъв кораб. ЗАЩО? Къде е туризма с корабчетата "София" и "Ресе" по река Дунав, с които се посещаваха европейските столици? НЕКАДЪРНИЦИ, всичко опропастиха и хвърлят лъжливи информации за прираст, за големи магистрали, е те прожпадат и още втнория месец почват ремонтите. КРАДЛИВО, ЛЪЖЛИВО, АРУГАНТНО и т.н. правителство.