Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 10:03 1 382 2

Полската PGNiG е подала иск против „Газпром“ в Стокхолм

  • газпром-
  • pgnig-
  • иск-
  • стокхолм

Полша вече нееднократно се обявява както срещу увеличаването на мощността на Северен поток

Полската PGNiG е подала иск против „Газпром“ в Стокхолм - 1

Полската компания PGNiG е подала иск в Стокхолмския арбитраж срещу „Газпром“ и „Газпром експорт“, съобщават от пресслужбата на компанията.

Искът е бил подаден на 13 май миналата 2015 г. PGNiG настоява за промяна на ценовите условия за закупуването на руско синьо гориво. Става дума за договор, който е от сила 25 септември 1996 г.

Преди дни стана известно, че италианската компания „Сайпем“ е завела иск срещу „Газпром“, заради отмяната на проекта „Южен поток“.

Претенциите са за стойност 759 млн. евро. Италианците са имали договор за изграждане на подводната част на „Южен поток“.

Полша вече нееднократно се обявява както срещу увеличаването на мощността на „Северен поток“, така и срещу изграждането на „Южен поток“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жител

    0 2 Отговор
    Всички мишки скочиха да ръфат! Видяха че Русия е слаба и решиха да се възползват, ама забравят за големите страшни бомби.
  • 2 Пишлеме

    1 0 Отговор
    Кои бомби? Ако са "бомбите" на Кабаева..добре, ако са тези на Путин като се съди по-ръста не ще да са много страшни.