Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 21:15 1 599 3

Корупцията в Русия е довелa до отлив на капитали от развиващите се страни

  • корупция-
  • русия-
  • отлив-
  • капитали-
  • развиващите се-
  • страни

През 2016 г. ситуацията в развиващите се страни ще се подобри

Отливът на капитали от развиващите се страни е свързан с високото ниво на корупция в Русия. Такова становище беше изразено от управителя на норвежкия фонд Skagen Хилда Йенсен, предава RNS.

"Несигурността на китайския пазар, корупцията в Русия, Южна Африка и Бразилия, както и продължаващия спад в цените на суровините са сред основните причини за нарастващия песимизъм по отношение на развиващите се пазари. Тези пазари все още се считат за доставчици на суровини, докато развитите пазари се считат за техни клиенти. През последните десет години обаче, много от развиващи се пазари са променили статута си от износители на суровини във вносители на суровини, казва Йенсен.

Прогнозата е през 2016 г. ситуацията в развиващите се страни да се подобри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖРИИ

    3 0 Отговор
    Русия е намалила корупцията си с 30% от времето на Елцин, когато е пиковата стойност след управлението на предателя и престъпник против човечеството Горбачов. Горбачов предава на Елцин 45% корупция, която е в инерционен подем още 1,5 години от управлението на Елцин, като достига умопомрачитените 60% - това са определения по стойностите на целия бюджет, които са изнесени в чужбина или укрити без следа. В момента корупцията е 20-23% след орязването на 10% от бюрократите. Путин може да е харизматичен лидер, но еврейските пиявици и гнилите ябълки са толкова дълбоко в административния апарат, че и археолог няма да може да ги изкопае. В Бг всичко е просто - диктатор с 20000 подчинени оправя нещата за няма и седмица, но пък ще опустее Парламента, банките, застрахователните дружества, рафинериите, пристанищата, митниците, хлебозаводите, ЕРП-тата, болниците...
  • 2 Володя Путин

    1 2 Отговор
    Там няма отлив на капитали.
    Най-вероятно изтеглилите си капиталите са такива като нашите кожодери тук, които стрижат, стрижат, стрижат, а на среща нищо - такива като "Дънди Прешъс", "Шел", "ЕОН", "ЕВН", "ЧЕЗ", "Мтел", " Виваком".
    там си имат истински политици работещи в интерес на народа.
    А тук - бухалкаджии, експлоататори, престъпници. Завличат милиарди, а цацаратурата си мълчи като бит г.3.
  • 3 кроко

    0 2 Отговор
    Прогнозата е през 2016 г. ситуацията в развиващите се страни да се подобри - и как по-точно ще се пормени? Ще престанем да изнасяме суровини ли - за да стане това, трябва да започнем да си ги преработваме тук, в България, вместо да изнасяме медна руда и златна руда, да се обогатява тук и тук да се правят примерно кабели, а не в Белгия! Но това едва ли ще стане.
    Другия вариант за промяна е да започнем да купуваме направо готова продукция, ама за това пак трябват, пари, значи нещо трябва да изнасяме, значи пак няма как да стане! Освен всички да бачкаме за военната индустрия и да стискаме палци в близките 10 години войните около нас да не стихват.