Last news in Fakti

25 Март, 2016 21:00 1 869 2

Oткриха най-голямото мотоциклетно изложение у нас

  • мотоциклетно изложение-
  • изложение-
  • откриха
Oткриха най-голямото мотоциклетно изложение у нас - 1

„Продажбите на нови мотоциклети бележат ръст през последните няколко години. За 2014 на българския пазар са продадени над 430 мотоциклета, което е с 2,5% повече от предходната година“. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров по време на откриването на най-голямото мотоциклетно изложение в България - Sofia MotoRing Expo.

„Тази тенденция е в потвърждение на засилващите се позиции на страната ни не само като предпочитана дестинация за инвестиции в автомобилната индустрия, но и като потребител“, отбеляза зам.-министър Петров. По негови думи най-търсени продължават да бъдат скутерите с 50-кубиков двигател. Сред големите мотори най-предпочитани за 2014 г. са тези с обем на двигателя между 500 и 1000 кубика. Категорията над 1000 куб. см. също бележи плавен ръст на продажбите.

По време на изложението зам.-министър Петров подчерта, че производството на части и компоненти за автомобилната индустрия у нас в последните години нараства. Секторът е сред тези с най-голям потенциал за развитие, а в него работят повече от 100 международни и местни компании.

По негови думи през изминалата година са открити няколко инвестиционни проекта, свързани с автомобилната индустрия, и по-специално в Индустриалната зона в Божурище, където Берр-Хела Термоконтрол започна успешно производството на климатични системи за водещите световни автомобилни марки.

„България предлага благоприятна среда за привличане на инвестиции в сектора. Страната ни поддържа макроикономическа и финансова стабилност. Географската й близост до основните пазари на Западна Европа също я правят предпочитана инвестиционна дестинация“, каза още зам.-министър Петров. Той допълни, че към момента има заявен интерес към индустриалните зони във Видин и Божурище и от други инвеститори, свързани с автомобилната промишленост.

По време на изложението Лъчезар Буюклийски, представител на Съюза на вносителите на автомобили в България благодари на Министерство на икономиката, че през последните няколко години се обръща повече внимание на това какво се внася и как се регистрира, с което до голяма степен се намалиха и инцидентите на пътя.

 

В заключение зам.-министър Петров заяви, че в България моторът не е просто средство за придвижване, а начин да се справим със стреса и да изразим своя индивидуален стил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРАКЛИ

    3 0 Отговор
    Колкото до мотоциклетите,трябва да отдадем заслуженото на БОГДАН НИКОЛОВ!Аз пораснах с него къща до къща в гр.Плевен!Не съм му приятел като РУМЕН ПЕТКОВ!.....но всички личности изброени във форума са незначителни,ако се каже БОГДАН НИКОЛОВ и мотори!Това е като СТОИЧКОВ за футбола........!

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ИРАКЛИ":

    Не се тревожи, винаги най-добрите остават в сянката на тарикатите. Болшинството от младите не го познават.