Last news in Fakti

17 Май, 2016 10:09 1 105 0

Ще избегне ли Япония техническата рецесия?

  • япония-
  • рецесия-
  • икономика

Що се отнася до Европа, прогнозите не сочат изненади при оповестяването на данните за инфлацията в еврозаната през април

Ще избегне ли Япония техническата рецесия? - 1

Данните за БВП на Япония за първото тримесечие се очакват с повишен интерес от големите инвеститори в света, тъй като те ще покажат накъде върви икономиката на страната, се казва в анализ на инвестиционен посредник (ИП) „Капман“ АД. Предварителните прогнози сочат ръст на БВП за първото тримесечие с 0.1% на тримесечна база. Този резултат ще се сравнява със свиването от 0.3% през последното тримесечие на 2015 г..

Положителен растеж, макар и малък, би означавал, че Япония се е разминала с техническа рецесия - която се определя като две последователни тримесечия на отрицателен темп на икономически растеж.

Въпреки това, по-слаби данни биха увеличили вероятността централната банка на Япония да облекчи паричната политика до юли. Такъв сценарий пък би изпратил йената на по-ниско ниво на валутните пазари. Йената поскъпна с около 12% спрямо долара от декември миналата година досега, което усложнява работата на японските политици.

През седмицата ще бъдат оповестени и данните за поръчките за машини в Япония. Очаква се през март те да са нараснали с 0.5%. Въпреки това обаче, лекият ръст би бил само малка компенсация на резкия спад от 9.2% през февруари.

Що се отнася до Европа, прогнозите не сочат изненади при оповестяването на данните за инфлацията в еврозаната през април, а за Великобритания показателят се очаква да бъде 0,5% на годишна база.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА