19 Май, 2016 10:09 1 530 1

Хакер открадна паролите на 117 милиона потребители

  • хакер-
  • пароли-
  • linkedin-
  • компютри-
  • потребители

400 милиона потребители използват LinkedIn

Хакер открадна паролите на 117 милиона потребители - 1
Снимка: БТА/ AP

Хакер открадна паролите на 117 милиона потребители на социалната мрежа LinkedIn, съобщи британското издание „Телеграф“.

Киберпрестъпникът се е сдобил с паролите още преди четири години, но тогава се е смятало, че броят на засегнатите е много по-малък.

Хакерът е пуснал данните за продажба онлайн. От LinkedIn призоваха потребителите си да сменят своите пароли и обещаха да анулират тези на засегнатите от атаката юзъри.

Социалната мрежа LinkedIn има близо 400 милиона потребители в световен мащаб.

Специалистите препоръчват на потребителите на всички социални мрежи да избират сложна парола, давайки пример с първите букви на лесно за запомняне изречение. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    0 2 Отговор
    Деса/Стоян/Малката Виена ..... (То) е заплашило LinkedIn , че ще направи блог коментар относно фирмата и от социалната мрежа са му ги предоставили безпрепятствано.