Last news in Fakti

30 Юни, 2016 01:29 1 414 0

Тенденции в кредитирането в Централна Европа, Балканите и Русия

  • профи кредит-
  • кредит-
  • заем-
  • пазар

Компанията Профиреал Груп отчете за 2015 г. нетна печалба в размер на 33,6 млн. евро, увеличението спрямо предходната година е 74%

Тенденции в кредитирането в Централна Европа, Балканите и Русия - 1

Компанията Профиреал Груп отчете за 2015 г. нетна печалба в размер на 33,6 млн. евро, увеличението спрямо предходната година е 74%.Този резултат е илюстрация за засилване на позицията на групата на европейския пазар на небанкови кредити сред клиентите в Чехия, Полша, Словакия, България и Русия.

„Изминалата година е много успешна. Голям дял в същественото увеличение на печалбата имаше преди всичко компанията ни в Полша, където дори удвоихме печалбата на 25,8 милиона евро,“ заяви председателят на управителния съвет и генерален директор на Профиреал Груп Давид Хор. Активите на компанията се увеличиха с 14%, в сравнение с миналата година, също както и приходите, при които нарастването е с 16 %.

Обемът на отпуснатите кредити надхвърли 340 млн. евро

През изминалата година дружествата Профи кредит са отпуснали на клиентите си в Чехия, Полша, Словакия, България и Русия кредити с номинална стойност 340 млн. евро, като спрямо предходната година, увеличението е със 7%. В Чехия компанията задържа позицията си и обемът на отпуснатите кредити достигна 78,8 млн. евро. Ръст в обема на отпуснатите кредити с над една трета спрямо предходната година, отчита дружеството в Полша - 35%. Там дружеството е дало заеми на клиенти за над 158,4 млн. евро. В Словакия клиентите са получили кредити с номинална стойност 58,9 млн. евро. В България обемът на отпуснатите кредити възлиза на 27,4 млн. евро или 18 500 предоставени кредити – рекордно висок реализиран обем от нови сделки в историята на Профи кредит - България. Много обещаващо изглеждат нещата за финансовата група Профиреал Груп в Русия, където обемът на отпуснатите кредити се утрои.

„Тази година бихме искали да се концентрираме върху развитието във всички страни, преди всичко в Чехия и в Полша, където ръстът на икономиката подпомага по-голямото търсене на кредити. В Русия пък искаме да разширим услугите си около Петербург, както и в други региони. От няколко месеца предоставяме заеми в областта около Самара и постепенно се присъединяват и други важни градове в тази област,“ споделя плановете на компанията председателят на управителния съвет и генерален директор на Профиреал Груп Давид Хор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА