Last news in Fakti

30 Юни, 2016 05:15 1 469 1

Морето губи 8-10% заради срива на паунда

  • море-
  • туристи-
  • курорт

Към момента няма отказали се  от почивката си у нас

Морето губи 8-10% заради срива на паунда - 1

Брекзит ще се отрази на българския туризъм и по-конкретно на този сезон по морето твърди шефът на института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в интервю за в. "Телеграф". По думите му всички договори, сключени в английски лири, ще платят фактурите в британска валута.  А в момента лирата е с 8-10 процента по евтина. Затова при обмяната хотелиерите ще получат между 8 и 10 процента по-малко от очакваното.

"Ако в договора има клауза, според която при изменение на курса на съответната валута с повече от 2,5% трябва да доплатят разликата, ще могат да претендират за по-високо заплащане. Но повечето договори нямат такава клауза", категоричен е Драганов.

Към момента няма отказали се  от почивката си у нас, допълни той. Според него англичаните ще предпочитат България за времето, в което страната ще изпадне в рецесия, тъй като България е евтина туристическа дестинация. "Анализатори говорят, че англичаните ги очакват трудни времена. А това е за нискобюджетните дестинации, между които е България", коментира Румен Драганов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    От ясно по-ясно е,че когато се сключи договор в определена валута и тя се обезцени в последствие,единият губи,а другият печели.Яд ме е не на дълбокомислената простотия която се "анализира" а на това,че не заемам длъжността на лицето Румен Драганов-"Шеф на Институт за анализи и оценки в туризма"...и не ми ПАДАТ ПАРИ ОТ ВЪЗДУХА ПОД ФОРМАТА НА ЗАПЛАТА ЗА "НИКАКВА РАБОТА"!А щом е и шеф на Институт,представям си и колко лапачи покрай него "правят" същото!Е такива хора трябва да бъдат подвеждани задължително под отговорност според Закона против измъчване на животните,защото ПО ЦЯЛ ДЕН БИЯТ КУЧЕТО!!!