18 Октомври, 2011 10:52 856 0

Бароан: Франция ще запази „Трите А“

  • мудис-
  • франция
Бароан: Франция ще запази „Трите А“ - 1
Президентът Никола Саркози е изправен пред предизвикателството да спаси икономиката. Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Рейтинговата агенция „Мудис“ предупреди Франция, че може да се наложи да загуби желания си статут на страна с най-висок рейтинг. Предупреждението идва на фона на продължаващите протести в Европа и разширяващите се страхове сред инвеститорите за разрастване на дълговата криза в Еврозоната.

Според „Мудис“, докато френската икономика остава способна да се справи с нормалните шокове, финансовата мощ на правителството е отслабена, както и в други страни от еврозоната, заради глобалната финансова и икономическа криза.

Френският министър на икономиката Франсоа Бароан заяви пред телевизия „Франс 2“, че страната ще направи всичко възможно, за да запази оценката "ААА" на рейтинговите агенции, която й позволява да взема кредити при най-добри условия на пазарите.

„Ние сме решени да запазим "тройното А". Това е необходимо условие, за да защитим нашия социален модел... Ще направим всичко възможно да не бъде понижен рейтингът ни", каза Бароан.

Германският финансов министър Волфганг Шойбле вече заяви, че подготвяният спасителен план няма да е „голямата базука“, която да спаси държавите от Еврозоната.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА