Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 03:15 11 817 14

Невероятните прогнози на Бил Гейтс от 1999 година

  • прогнози-
  • бил гейтс-
  • книга-
  • интернет

Прозорлив поглед в бъдещето

Невероятните прогнози на Бил Гейтс от 1999 година - 1
Снимка: БТА/ AP

През 1999 г. Бил Гейтс пише книгата „Business @ the Speed of Thought“. В нея той прави 15 прогнози, които за това време са били абсурдни. Студентът по икономика Маркус Кирьонен стига в блога си до извода, че Гейтс е бил невероятно прозорлив.

Бил Гейтс прави прогноза, че хората ще разполагат с малки устройства, с които постоянно ще бъдат на линия и ще могат да правят бизнес – независимо от това къде се намират.

Американският милиардер предвижда, че приятели и семейства ще могат да си чатят и да планират различни събития в интернет.

Бил Гейтс също така прави извод, че след години – когато човек е резервирал билет за пътуване – ще получи насоки за туристическите активности, които може да прави на даденото място.

„Онлайн общностите няма да зависят от вашата локация, а от вашите интереси“, предвижда американецът.

По подобен начин стоят нещата и с намирането на работа онлайн – то ще става, след като отделния човек заяви своите нужди, интереси и специални умения.

Бил Гейтс е категоричен още преди години, че хората ще си плащат сметките, ще управляват своите финанси в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    4 4 Отговор
    Склъпена статия, тези прогнози, всеки средноинтелигентен човек ги знаеше!Още тогава имаше малки устройства с интернет!Сони, Ериксон, нокия и т.н.
    Прозорливи дЖурналисти!
    А, интернет беше достъпен по залите!

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 Спиро

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Пич, бъркаш времената нещо.
    През 1999 даже GSM-те бяха с монохроматични дисплеи. Нямаше цветни даже. Спомням си, че тогава си купих Siemens C5. Бях "голема вървела". Бързо остаря, но спомена остана:)
    Интернета беше някаква архаична идея с Dial Up модем през аналогова телефонна линия. Да не забравяме, че до преди десетина години преди това, половината домакинства в страната можеха само да си мечтаят за индивидуален домашен телефон без да е дуплекс.
    Та, така поднесени нещата, кажи ми, кога точно Сони и Ериксон .... въведоха интернет в устройствата си?

    Коментиран от #4, #13

  • 3 МАК

    0 0 Отговор
    Статията е измислена, за да се напише изречението: "По подобен начин стоят нещата и с намирането на работа онлайн..." и да се натисне връзката "работа". Е как пък да нямаше по него време Мобифон, а точно тогава започнаха да излизат масово и GSM(клетъчните телефони).
  • 4 НекЪФ пич

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    Според мен сравнението ти е неуместно. Сравняваш България със западния свят, а всички знаем че , технологиите тук идват с години забавяне. Поне така беше до преди 7-8 години :). Успешен ден !

    Коментиран от #9

  • 5 BMW

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Кое устройство по-точно през 99та имаше мобилен интернет ???
  • 6 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    99-та интернета тъкмо беше изпълзял пред ББС-ите, а мобилните устройства се казваха мобифони, по тях можеше само да се говори и приличаха на тухла с антенка.
    Но разбира се първообраз на таблети и повсевместна свързаност можеш да видиш не само от бат Били, но и от доста по-ранни публикации в научната фантастика.
  • 7 aqa

    2 1 Отговор
    Имaм някъде в компютърa стaтия от човек който нне е между живите,бил е мемиджър в AйБи Ем.Неговите прогнози сa много по подробни и стряскaщи,не съм много пaметлив но 75% от споменaтите от него нещa сa се сбъднaли.Нaй-зaпомнящо от всичко е че ще се пътувa във времето до 2032.
  • 8 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    САМО НЕ Е ПРЕДВИДИЛ-че това ще е.. м...та на света
  • 9 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "НекЪФ пич":

    Нали не искаш да ми кажеш, че "средноинтелигентните човеци" на Запад в онези години са ползвали интернет в телефоните си?
    :)
    Лек ден и на теб
  • 10 ХХХ

    1 0 Отговор
    Точно около споменатите 1999-2000 година се появи WAP, а се разработва още от 1989 година, а колегата със Siemens C5 никак не е бил вървежен освен на някой мегдан :) Вървежният Siemens беше SL45 и е по-стар модел от C5, както и по-хубав.
    Относно статията - наистина е скалъпена, за да се натисне бутона с реклама, чудя се колко ли пари изкарва един "журналист" за едно такова безумие. Едно е сигурно - в този сайт статийте имат все по-впечатляващи и "сензационни" заглавия обратнопропорционално на все по-безсмислен и неистински пълнеж!
  • 11 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    ДРЪН ДРЪН
  • 12 агент08

    0 0 Отговор
    Дреме ми, аз си искам натурата!
  • 13 Корса

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    Завиждам ви на самочуствието неуки момченца, даже да прочетете не можете:
    "1999 – The Nokia 7110, the first mobile phone compliant with the Wireless Application Protocol 1.1, for access to mobile Internet services such as banking, email and news."

    Много поздрави на вас(2,5 и 6) и автора!А тухлите с антенки са били в кенефа ти в двора!

    Коментиран от #14

  • 14 Ко каза

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Корса":

    99 та година това дето го цитираш, беше на теория ,а на практика беше експериментално -само в някой градове на западна Европа. Реално погледнато -99-та година Интернет на телефони-нямаше. WAP имаше , но то е нещо друго. Имаше няколко WAP сайта и там имаше прогноза за времето, мелодии и картинки за тогавашните телефони. Да не говорим за постоянна свързаност към Интернет - това беше немислимо 99-та. Статията може и да е реклама, но дървените философи сте си дървени.