8 Декември, 2016 10:46 1 357 1

НИМ повишава заплатите на своите служители

  • ним-
  • повишава-
  • заплатите-
  • служители

НИМ се присъединява към кампанията на КНСБ – „Искам още 100 лева към заплатата ми”

Ръководството на Националния исторически музей (НИМ) се присъединява към кампанията на КНСБ – „Искам още 100 лева към заплатата ми”, изразена от нейния президент Пламен Димитров, съобщи директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.

От 1 януари 2017 г. ръководството е решило да вдигне заплатите от 100 до 300 лв. на всички служители в музея. Средната заплата в НИМ досега е около 700 лв.

Увеличението на заплатите в НИМ стана възможно след преминаването към нова система. Със съдействието на министъра на културата Вежди Рашидов и президентите на КНСБ и „Подкрепа” бе решено националните музеи да преминат на делегиран бюджет като ръководството на музеите бе оставено да използва всички приходи за дейности и за повишение на работните заплати. Още от 1 януари 2016 г. заплатите на служителите в НИМ бяха повишени с 23%. Сега, макар че година не е завършила, балансът за 11-те месеца показва, че е възможно освен да бъдат посрещнати разходите за археологически разкопки, консервация и реставрация на новопостъпили паметници, издателската дейност на научните специалисти в музея, може да бъде повишена заплатата на служителите от 100 до 300 лв., като за началниците на отделите повишението ще бъде още по-голямо.

По този начин НИМ доказва, че съжденията на президента на КНСБ Пламен Димитров, са правилни – при добър мениджмънт заплатите в България могат да бъдат увеличени със 100 и повече лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.