Last news in Fakti

8 Декември, 2016 16:22 828 0

И Любляна се присъедини към SEE Link

  • любляна-
  • борса-
  • see link
И Любляна се присъедини към SEE Link - 1

Фондовата борса в Любляна, Словения от четвъртък е активен член на регионалната иновационна платформа за търговия на ценни книжа – SEE Link. Това става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Словенският оператор се включва броени дни след като към SEE Link се присъедини Белградската борса. Така платформата вече позволява да се извършва търговия с ценни книжа на пет регионални пазара.

С оперативното свързване и на борсата в Любляна, SEE Link вече дава достъп до пазар с обща капитализация от над 38,5 милиарда долара и повече от 500 ценни книжа, които отговарят на условията за търговия. Общо 27 инвестиционни посредници имат право да търгуват чрез SEE Link. В допълнение седем члена на Белградската борса са в процес на получаване на членство.

Още три борси се подготвят за свързване към SEE Link: тези в Атина, Баня Лука и Черна гора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА