Last news in Fakti

17 Декември, 2016 00:03 1 704 1

Роботите изземат работата ни! Как да се предпазим?

  • роботи-
  • работа-
  • бъдеще-
  • технологии

Бързоразвиващите се технологии превземат света

Бързоразвиващите се технологии превземат света ни и рано или късно работните места на много хора ще бъдат превзети от автоматизирани създания с изкуствен интелект.

Според тазгодишен доклад на Световната банка, около две трети от работата на всички граждани в развиващите се страни, има възможност да бъде извършвана и от роботи.

С други думи, не са заплашени само тези, чиято квалификация не е особено висока (например таксиметровите шофьори, които ще трябва да си търсят ново препитание, заради бъдещите машини с автопилот). Повечето хора са заплашени.

От британското издание „Дейли Мейл“ подготвиха забавен наръчник за оцеляване, когато роботите „ни бият шута“.

Първи съвет:

Пригответе се за новата икономика, където най-вероятно ще се нуждаете от повече от едно работно място, за да оцелеете.

Втори съвет:

Бъдете гъвкави. Уменията ви да вършите всичко в срок, да продавате работата си, да се приспособявате към различни задачи в плаващо работно време биха направили разликата между успех и провал в „новия“ свят.

Трети съвет:

Направете така, че да сте необходими, а не просто някаква резервна част. Изпъкването над останалите служители ще ви осигури статута на важна фигура в системата.

Четвърти съвет:

Бъдете предприемчиви. За да просперират, мнозина от нас трябва да бъдат точно такива – да поемат отговорността върху собствената си съдба, да учат и придобиват нови умения.

Пети съвет:

Допълнителният доход в новата ера на роботизиране би бил от голямо значение. Извличането на максимума от всичко ще става все по-важно в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъжкар

    0 0 Отговор
    Тук в България няма проблем с това защото хората и без да има роботи пак са си без работа.