Last news in Fakti

14 Януари, 2017 20:41 5 713 7

"Ориенталската красавица" на Путин подлуди Япония (видео)

  • ориенталска красавица-
  • путин-
  • саке-
  • япония-
  • купуват-
  • владимир путин-
  • реклама

Я цялата страна не може да се намери нито една бутилка от напитката

"Ориенталската красавица" на Путин подлуди Япония (видео) - 1

Япония бе обхваната от масова лудост, след като руският президент Владимир Путин похвали местна марка саке по време на последното си посещение в Страната на изгряващото слънце, съобщиха руски и японски медии.

Сакето "Ориенталска красавица" (Oriental Beauty) изчезна от рафтовете на японските магазини броени дни след като президентът Путин похвали напитката по време на пресконференция.

От компанията, която произвежда марката, са заявили, че в складовете им не може да се намери дори една бутилка от алкохолната напитка.

"Обикновено продаваме по около 20 000 бутилки от марката за година", казват служители на компанията, като добавят, че след похвалата на Путин, цялата продукция от тази марка е била разграбена за по-малко от седмица.

"Ние не бяхме информирани, че това саке ще бъде подарено на руския президент и не бяхме готови за такава реакция от страна на клиентите", разказва един от представителите на компанията.

След невероятната реклама, компанията е започнала да приема предварителни поръчки за сакето, обещавайки да го достави в рамките на 2-3 месеца.

По време на последното си посещение в Япония през декември, Путин заяви, че е успял да опита само тази марка саке, която се произвежда в Нагато.

"Успях да опитам само тази местна марка саке — "Ориенталска красавица". Препоръчвам изключително много тази напитката, която човек трябва да консумира отговорно, разбира се", заяви руският държавен глава по време на пресконференция.

Скоро след тази неочаквана реклама, всички бутилки от гамата са били изчерпани. Собственикът на компанията "Сумикава сюдзо" разказва, че вече цял месец телефоните не спират да звънят. Представителите на компанията вече имат поръчки за месеци напред.

Нормалният производствен цикъл на сакето "Източна красота" е 40 дни, като на веднъж могат да бъдат произведени само 1500 бутилки с обем от 720 и 1 800 мл. Производството на всяка следваща партида започва едва когато предходната партида окончателно бъде готова за продажба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 работник и колхозничка

    22 53 Отговор
    Той Путин ,след като е бил дълго време на ароматизатор за вана , каквото и да му пробутат все ще му хареса!!!

    Ха на здраве!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бургас

    42 13 Отговор
    Съмнявам се, че резултатът щеше да бъде същия, ако Обанана или някой друг от мръсната им шайка беше казал същото за сакето. Явно в Япония хората се възхищават на Путин.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Shmeker

    32 13 Отговор
    Еми няма как да не му се възхищават, все пак изправя Русия на крака. Наистина доста време му отнема, но и Русия е огромна.
    Ако беше България, щеше да я оправи за половин мандат.
    Но пък и руснак да хвали саке е рядкост. То тва е нещо като вкиснат оризов сок. Слабо оризово вино. Който го е пил, знае.
  • 5 Историка

    19 2 Отговор
    Браво! А защо не похвали и нашите законодатели? Така ще изчезнат за норматив...
  • 6 фнж

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "бургас":

    те Коледа си празнуват с KFC... за това саке ще забравят до понеделник :)
  • 7 шлемник байкалскии

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "бургас":

    Съмнявай се ! Някой да ти пречи да се съмняваш?