Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 08:47 11 639 9

Италианци искат да правят бизнес в Донецк

  • донецк-
  • италия-
  • бизнес
Италианци искат да правят бизнес в Донецк - 1
Снимка: Shutterstock

Бизнесмени от италианската провинция Ломбардия ще посетят Донецк. Целта им е да се запознаят с условията за правене на бизнес в региона, като са предвидени срещи и с ръководството на Донецката народна република.

„Първоначално Донецк ще посетят четирима представители на големи италиански агрокомплекси”, уточни Джанматео Ферари, вицепрезидент на Асоциацията „Ломбардия-Русия”. По негови думи, италианските предприемачи могат да започнат в Донецк производство на сирена и млечни продукти, както и да изградят оранжерии за отглеждане на билки, зеленчуци и плодове.

В неделния ден украинските сили оставиха без питейна вода част от Донецк и няколко съседни населени места. Вечерта беше обстрелвана и станцията за пречистване на водата, като беше нарушено нейното електрозахранване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    24 6 Отговор
    Според мен Донецката република предоставя идеални бизнес условия.
  • 2 Телевизора на Елвис

    21 6 Отговор
    Правилно са се ориентирали тия пичове. Бъдещето принадлежи на бизнеса с храна, щото населението на земята става все повече и все по тегаво за изхранване. Там на оная черноземна почва при добро желание може да се сбират по 2-3 реколти за сезон, независимо от не много благоприятния климат.

    Коментиран от #5

  • 3 стоян георгиев

    13 15 Отговор
    вчера едно куче родило три заичета ,които говорели испански ,веднага след като стопаните им разбрали как италианци ще правят оранжерии в донецк!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 трололюбец

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Телевизора на Елвис":

    Ти земеделие си виждал само по телевизията явно или казваш , че руснаците са кръгли идиоти , та не могат да се оправят и с най-старата дейност позната на човека . Единственото предимство на Донецк може да е сравнително евтините горива за отопление , но това много скоро ще свърши . А относно трите реколти на сезон , даже Бащицата не би си позволил да каже такава глупост , да не говорим ,че на открито даже слънчоглед не вирее там , да не говорим за плодове , зеленчуци и т.н. Та не си мечтай и не пускай партенки за такива като тебе "земеделци" пред компютъра

    Коментиран от #8

  • 6 mediator37

    11 1 Отговор
    Броят на реколтите зависи от топъл климат и напояване, не толкова от качество на почвата. По две реколти правят в Египет, ама там вегетативните процеси вървят бързо заради многото слънце.
    За оранжерийната продукция също няма да им излезе сметката, както на нас турците с вноса си на оранжерийна продукция фалираха нашите оранжерии. Студено е там и разходът на мазут за отопление на оранжериите ще им изяде печалбите. На нас, които сме на юг турци и македонци ни разгониха фамилията, че на донецките оранжерии ли няма? Със сирената ще успеят може би, но надали.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Мисля, че това намерение на италианците има по-скоро политически, отколкото икономически замисъл. Асоциацията се нарича "Ломбардия-Русия", което е достатъчно красноречиво. Накратко, определени области в Италия ясно показаха че признават Крим, Донецка и Луганска област за руски и са готови да развиват бизнес, а и други отношения с тях без да се интересуват от санкции и ограничения, това е. А иначе за конкретните производства мисля че и от двете страни има достатъчно интелигентни и опитни агрономи за да преценят какво има смисъл да се прави.

    Коментиран от #9

  • 8 търговец на слънчоглед

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "трололюбец":

    Браво за компетентното мнение-,,даже слънчоглед не вирее там,,.Фирмата ни купува най-много слънчоглед от там-и маслодаен и за чоплене.
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    там ще доидат едни агрономи от организациите дето вече са адекватни за донбас ,като камора,мафия и ндриега.те са единствените италианци дето ще инвестират.
    иначе руските агрономи са страхотни много опитни в пиенето на водка и саденето на картофи на северния полюс.