21 Февруари, 2017 12:16 1 711 2

Кризата застигна и Ислямска държава

  • ид-
  • приходи

Ислямска държава (ИД) преживява сериозна финансова криза се посочва в доклад на международната консултантска компания Ernst & Young. В него се припомня, че през 2014 г. ислямистите са завладели големи територии в Ирак и Сирия, ограбили са няколко десетки банки, започнали са търговия с петрол на черния пазар и са наложили данък на населението в контролираните от тях региони. В резултат през 2014 г. доходите на терористите са възлизали почти на 2 млрд. USD.

През 2016 г. ИД е претърпяла няколко значителни поражения и приходите им са намалели почти двойно. Анализаторите не се наемат да коментират какви предпоставки трябва да са налице, за да може групировката да компенсира загубите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    1 1 Отговор
    СА и ФАЩ ще ги спонсорират щом са я закъсали.
  • 2 бббббб

    2 0 Отговор
    Да вземат Бойко.Той ще ги оправи ,както оправи България.