Last news in Fakti

6 Март, 2017 16:33 970 0

За 16-ти път „Национални дни на кариерата”

  • кариера-
  • изложение-
  • jobtiger
За 16-ти път „Национални дни на кариерата” - 1
Снимка: БТА

Форумът „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ 2017 отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Над 150 български и международни компании ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

Национални дни на кариерата“ са си изградили име на събитие, откъдето започва кариерата на много млади хора у нас. За ползите и традициите в организирането на форума разказаха г-н Светлозар Петров и г-жа Нели Ангелова. Те наблегнаха на факта, че JobTiger и Нестле България са дългосрочно ангажирани с инициативата, тъй като и двете компании полагат сериозни усилия в преодоляването на проблема с високата младежка безработица.

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България вече 16 години. Причината за този успех е и фактът, че то се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на студенти и млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, като паралелно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни млади хора, които търсят сериозна кариерна реализация.

Преди събитието ще се проведе за първи път обща среща с младите хора, организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума. Тя е разделена на два модула. В първия изпълнителните директори Нестле и Job Tiger, както и служители на интересни мениджърски позиции в сферата на човешки ресурси и дигитални комуникации, ще разкажат за своя кариерен път и ще дадат на младежите съвети за успешен кариерен старт. Вторият - практически модул - Работилница „Готовност за работа“ – ще даде възможност на младите хора да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други, от специалисти човешки ресурси от двете компании. Събитието ще се проведе на 07 март от 10 часа в Интерпред. Всички младежи, които проявяват интерес и биха желали да научат как да разгърнат потенциала си, за да намерят най-подходящата за тях работа, са поканени. Освен в София, програмата на предварителните събития по градове продължава, както следва:

Варна: 15 март, 14:00ч. - Юнашки салон

Русе: 21 март, 14:30ч. - Русенски университет “Ангел Кънчев”

Свищов: 23 март, 15:00ч. - Стопанска академия “Д.А. Ценов”

Велико Търново: 28 март, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”

Пловдив: 30 март, 14:00ч. - Хотел “Лайпциг”

Бургас: 31 март, 14:30ч. - Бургаски свободен университет

Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА