Last news in Fakti

8 Март, 2017 19:22 1 899 0

„Мейджи Холдингс“  с интерес за партньорство с  „Ел Би Булгарикум“

  • седларски-
  • япония-
  • кисело мляко
„Мейджи Холдингс“  с интерес за партньорство с  „Ел Би Булгарикум“ - 1

„Десетилетните отношения между „Ел Би Булгарикум“ и „Мейджи Холдингс“ са ярък пример за успешно сътрудничество и доказателство за доверието, което съществува между двете страни. За нас е много важно продължаването на тези отношения, вече превърнали се в традиция, тъй като те позволяват навлизането на българското кисело мляко на нови пазари.“ Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски при срещата си с г-н Хонда -генерален директор на японската компания „Мейджи Холдингс“. Компанията е партньор на държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“.

Това съобщиха от министерството на икономиката. От своя страна Теодор Седларски посочи, че министерството на икономиката подкрепя разширяването на сътрудничеството между „Мейджи Холдингс“ и българската фирма и увери гостите, че българското предприятие ще продължи и в бъдеще да изпълнява стриктно задълженията си към японския холдинг.

Г-н Хонда съобщи, че през този месец на пазара ще бъде пуснат нов продукт от серията „Българско кисело мляко“ и заяви: „За времето на 40-годишната история на нашето сътрудничество успяхме да превърнем българското кисело мляко в един от най-популярните брандове във вкусовата индустрия на Япония. Нещо повече – към днешна дата продуктът „Meiji Bulgaria Yogurt” се произвежда и разпространява успешно в Китай, Тайланд и Сингапур.“

По време на срещата министър Седларски гарантира пред г-н Хонда, че държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“ не е застрашено от приватизация и дългогодишното сътрудничество между двете страни ще продължи да се развива безпроблемно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА