Last news in Fakti

28 Март, 2017 21:20 1 878 1

"Уестингхаус електрик" е пред фалит

  • westinghouse electric-
  • фалит-
  • компания

Компанията подава документи за защита от фалит

Американската компания "Уестингхаус електрик" (Westinghouse Electric) възнамерява да внесе документи за защита от фалит, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията е понесла тежки загуби, които тласкат нейната компания – майка "Тошиба" към криза. Документите за защита от кредитори ще бъдат внесени в съда, за да се приложи Член 11 от Кодекса на САЩ за фалитите.

Според източници от "Тошиба" внасянето на документите ще ограничи щетите на понесените загуби от компанията през миналата година. Компанията е загубила половината си пазарна стойност в края на миналата година.

В момента компанията "Уестингхаус електрик" строи две електроцентрали в Джорджия и Южна Каролина.

Японската компания планира да отдели основния си бизнес с флаш памет и да продаде дела си в енергийния сектор, за да събере средства за покриване на загубите.

В началото на годината се заговори, че „Тошиба“ смята да продаде този бизнес на „Уестърн диджитал“ (Western Digital).

През 2015 г. от „Уестингхаус“ съобщиха, че осем реактора с технология AP1000о вече се изграждат в света - по два на всяка от площадките "Vogtle" и "V.C. Summer" в САЩ, както и по два на площадките на АЕЦ "Sanmen" и AEЦ "Haijang" в Китай.

Към този момент са били сключени акционерни споразумения за изграждането на ядрени мощности с технология AP1000о на площадката "Мурсайд" в Обединеното кралство.

"Уестингхаус електрик", компания от групата "Тошиба Корпорейшън", е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят - бе съобщено през пролетта на 2015-а.

През 2015 г. „Уестингхаус електрик“ водеше преговори за споразумение за изграждане на VII блок на АЕЦ "Козлодуй". Проектът обаче се провали, след като от американската компания не потвърдиха финансирането.

Изграждането на 7-ми блок би струвало над 7 млрд. долара. Срокът, в който „Уестингахус” трябваше да потвърди, че са съгласни да инвестират 49% от капитала, изтече , а съгласие не бе декларирано.

По темата работи и Венци Михайлов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТНА

    4 0 Отговор
    смешници , сега вече щеше да се строи от руснаците