12 Април, 2017 12:52 984 0

Mastercard придобива VocaLink

  • mastercard-
  • vocalink-
  • сделка
Mastercard придобива VocaLink - 1

Mastercard получи регулаторно одобрение във Великобритания да придобие VocaLink. Това става ясно от съобщение на компанията.

Очаква се сделката да бъде сключена през следващите седмици. След като сделката бъде завършена, Дейвид Йейтс ще се присъедини към управителния комитет на Mastercard и ще заеме поста на изпълнителен председател на VocaLink, а Пол Стодарт ще стане изпълнителен директор на VocaLink.

“Вярваме, че бъдещето на плащанията ще бъде дефинирано по избор,” каза Майкъл Мийбах, главен продуктов директор на Mastercard. “Добавяйки плащания чрез банкови сметки към нашата мрежа за картови разплащания, успяваме да разширим обсега на това, което правим и начина, по който го правим. Заедно ще бъдем един партньор, който ще удовлетвори всички изисквания на бизнеса, правителството и потребителите, свързани с разплащанията.”

Като лидер чрез разплащанията с банкови сметки, технологията на VocaLink задвижва мигновените плащания (известни още като технологията Fast ACH) на най-големите световни финансови пазари. Това включва Великобритания, Сингапур и Тайланд, като стартът на услугата в САЩ е планиран за по-късно тази година. Придобиването ще даде възможност на Mastercard за по-стратегическа роля не само на пазара във Великобритания, но и на други пазари по света.

VocaLink ще допринесе към дейността на Mastercard с високо квалифициран екип от експерти, уникална технология, базирана на разплащания чрез банкова сметка, както и услуги като анализ и контрол на злоупотреби. Комбинацията ще позволи по-цялостен подход към търговията на дребно, p2p и b2b плащания и по-богата гама от услуги. Това предоставя допълнителна възможност за по-задълбочена и устойчива замяна на парите в брой и чековете в бизнеса, правителствените и личните плащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА