Last news in Fakti

26 Април, 2017 13:37 2 167 0

Българите предпочитат по-дългите почивки в Германия

  • българия-
  • германия-
  • туризъм-
  • посещение

Българите предпочитат за по-дълго време да посещават Германия. Най-малкият предстои е 4 дни, сочат данните на Туристическия борд на Германия. Средно на ден те харчат по 48 EUR. Страната ни е един от най-бързо развиващите се пазари за входящ туризъм в Германия, с ръст от 4.7% и реализирани 13 000 нощувки. Трите най-предпочитани от българските дестинации са Бавария, Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия.

Най-често българинът пътува със самолет – 53%. На второ място с 26% е автобус и на трето място с личен автомобил – 21%.

Над 70% от резервациите се правят чрез туристическа агенция. Най-често се пътува с бизнес цел – 51% и почивка – 31%.

Над половината от пътуващите българи до Германия на възраст между 15 и 34 години посещават ФРГ с цел обиколка и градски туризъм. При 16% от сънародниците ни на възраст между 35 и 54 години целта на посещение е събитие или културно мероприятие. Българите над 55 години посещават Германия най-често, за да видят роднини и приятели.

Българите предпочитат по-дългите почивки в Германия

Българите предпочитат по-дългите почивки в Германия

Българите предпочитат по-дългите почивки в Германия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА