Last news in Fakti

18 Май, 2017 14:23 1 380 3

Трима кандидати за летище „Пловдив”

  • летище-
  • пловдив-
  • концесия

Трима са кандидатите, които желаят да вземат на концесия летище „Пловдив”, стана ясно днес, след като в Министерство на транспорта бяха отворени офертите. Това са: ДЗЗД „Силк роуд Пловдив Еърпорт“, „Консорциум Летище Пловдив“, Обединение (Консорциум) между ХАЙНАН и „Пловдив Еърпорт Инвест”. Последната компания е консорциум между китайско дружество, компания с холандско участие, както и участие на китайската HNA Airport Group. Последната е купила през 2016 г. част от хотелската верига Hilton. Тя също така има участие и в Radisson, както е и акционер в Deutsche Bank. Дъщерната компания управлява 16 летища.

Според Министерство на транспорта Концесията ще спомогне за подобряване на съществуващата летищна инфраструктура, достигане на заложените международни стандарти и категории, генериране на трафик и развитие на търговските дейности в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Да го взимат чужденците, че това нашенското ДЗЗД е направено само с цел източване и кражби.
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Ще го вземат нашенци за 5 лева..след година ще източат и ще искат 50лв..по добре е да се продадат на чужденци те ще насочат и пътници и авиолинии
  • 3 Архитект

    3 0 Отговор
    Бойко ще го даде на любимата си то това е ясно.