Last news in Fakti

4 Декември, 2011 19:01 1 087 0

Коледни бонуси обещават 63% от фирмите

  • бонуси

63% от фирмите възнамеряват да изплатят коледни бонуси на своите служители. Това показват резултатите от експресно анкетно проучване, осъществено от Българската стопанска камара и бТВ на 3 и 4 декември т.г., съобщи пресцентърът на камарата.

Едва 27% от анкетираните декларират, че тази година бонусите ще са по-високи от предходната.

Всеки четвърти работодател (24 на сто) планира да възнагради служителите си с по една пълна нетна работна заплата, а всеки трети (32 на сто) ще отдели по половин заплата бонус.

Най-щедри са работодателите в тежката индустрия, където всеки трети (29 на сто) декларира готовност да възнагради предколедно служителите си с цяла заплата, а още толкова са работодателите, които ще отпуснат по половин заплата бонус.

Общо 33 на сто от фирмите от леката промишленост планират коледни бонуси в размер от половин до една заплата. Най-малък е процентът на работодателите, които нямат намерение да зарадват служителите си за Коледа (14 на сто), и той е в леката промишленост.

Общо 37 на сто от фирмите, опериращи в сферата на услугите, проявяват готовност да отпуснат коледни бонуси в размер на половин до една заплата. В същото време, именно в сектор "услуги" са най-много (33 на сто) фирмите, които нямат намерение да дават бонуси.

Сравнително по-склонни да отпуснат допълнителни възнаграждения на служителите си са експортно ориентираните фирми, като общо 54 на сто от тях планират между половин и една заплата бонус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА