Last news in Fakti

14 Април, 2019 13:40 2 428 13

До 200 лева великденски бонуси дават 45% от фирмите

  • великденски бонуси-
  • бонуси-
  • великден-
  • бонус

Тези, които могат да си позволят суми над 500 лева, са сравнително малко

До 200 лева великденски бонуси дават 45% от фирмите - 1
Снимка; Shutterstock

Великденски бонуси ще има в 45 на сто от фирмите у нас. В компаниите, където мениджърите са решили да дадат допълнително пари за празника, те са обвързани с резултатите на компанията.

Най-много фирми ще раздадат до 200 лева на служителите си. Тези, които могат да си позволят суми над 500 лева, са сравнително малко, съобщава бТВ.

В една фирма – оператор на ваучери, служителите ще получат бонус от 90 лева. Той ще бъде под формата на ваучери за храна.

Иван Духалов казва, че и в предишните фирми, в които е работил, Великденското възнаграждение е било традиция:

„Това е нещо, което ми дава допълнителен стимул и мотивация и на мен като служител да бъда отдаден на компанията си”, Иван Духалов.

Мениджърите в компанията ще раздадат бонус в еднакъв размер на всички служители.

„Това е един от начините, по които ние награждаваме служителите си и ги правим по-лоялни и по-ангажирани в работата”, заяви Виктор Косконел.

А в една верига магазини за детски стоки 340-те служители също ще имат бонус за празника – ваучери на стойност 60 лева. Повечето хора като Маргарита вече имат планове за какво ще ги похарчат:

„За празника ще има подаръци за децата, за вкъщи нещо, всеки един допълнителен приход е добре дошъл и винаги очакван”, каза Маргарита Проданова.

В трудовите договори на персонала няма ангажимент от страна на работодателя да дава Великденски бонуси, но въпреки това той се стреми всяка година такива да има:

„Това не е бонус за постиженията в работата, това е обект на други бонуси, които те получават всеки месец или на тримесечие, това е просто жест за Великден – всеки трябва да има нещо на масата – агне или кой каквото обича”, заяви Мариян Колев.

От Асоциацията на работодателите отчитат, че Великденският бонус не е популярен, колкото коледния у нас:

„Великденският празник е в началото на годината и всеки се притеснява как ще завърши годината и в началото се опитват да намалят разходите, докато в края са ясни финансовите резултати и могат да бъдат премирани работниците и служителите”, коментира Добрин Иванов.

Това предопределя и сравнително по-ниския размер на Великденските бонуси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    6 2 Отговор
    Лява ръка десен джоб...
  • 2 КО неее

    19 1 Отговор
    Я пак, 45% от фирмите щели да дават бонуси-гледам и не вярвам на УШИТЕ си защото това просто няма как да стане !!!!!Най вече при българския "честен частник " това НЯМА как да стане при чуждите може и да има кокълче !
  • 3 бачкатор

    16 0 Отговор
    ахъм даааа.....взехме че се хванахме на тази тотално хибридна новина!!!!така и 100% от работниците в частния сектор ще са от другите 55% които няма да получат великденски бонуси нали така!!!великденски бонуси може да получат някой държавни чиновници и служители на позиции където са само наши хора!другото е свободни съчинения за наивници!!!

    Коментиран от #7

  • 4 Тиквун

    7 0 Отговор
    Само в моите фирми ше даваме
  • 5 К.К.

    6 0 Отговор
    След Великден ще им ги удържат бонусите, ако статията се отнася за България а не за Гърция.
  • 6 Патриот

    6 0 Отговор
    Сега дават,после си ги,вземат.
  • 7 СссереМ

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "бачкатор":

    В чистотата няма ли да ви дават бонуси?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 таню скариди

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    що бе трол отговарящ за коментарите.....хората реални коментари отговарящи на истината нямат ли право да пишат????или трябва да се пишат само тролски коментари за разделение на хората и настройването им един срещу друг с хибридни новини така ли да се коментира само като в северна корея нали?
  • 9 Имоти

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Едно време, като буташе ръчната количка в КЕЧ-а даваха ли ти бонуси? А сега, Сорос и "Козяк" дават ли ти?
  • 10 ДЕМОНкрация

    6 0 Отговор
    Докато търговията, строителството и хотелиерството са в ръцете на частници, дотогава ще има ниски заплати и тежко работно време! Държавата може сама да търгува, строи и хотелиерства. В търговията, строителство и хотелиерство кражбите ще са макс 10%, заради новите техники и технологии. В момента държавата губи поне 80% от търговия и строителство, и поне 30-40% от хотелиерство, като броим данъците, ако се изплащат, иначе стават повече загубите. В тези бизнеси надценките са огромни и понякога печалбата е в десетки пъти над вложението. Същото важи за комуникации и телевизия, които са лесни бизнеси. В производството може и да не участва държавата, защото там трудно се проследяват кражбите и е трудно за ръководене, но пак е възможно за спряване. Ние прехвърлихме най-елементарните бизнеси в ръцете на най-долните човекоподобни. Скапаната демокрация ни докара дотам, че хората да са роби на маймуни (метафорично)
  • 11 Гост

    8 0 Отговор
    1.3 милиона пенсионера с по 40лв бонус за Великден, ако всеки го водим като ЕТ, то да 45% взимат бонуси до 200лв.
  • 12 Марш

    3 0 Отговор
    С тия лъжи бе
  • 13 Carloslab

    0 0 Отговор
    best online sports book is sportingbet and you can get 100% bonus for your first deposit.. only you need open an account and make deposit.

    JOIN NOW: sportingbet