Last news in Fakti

12 Декември, 2011 15:19 2 456 1

ДСБ иска дебат за спасяването на еврото

  • евро-
  • еврозона-
  • дсб

България не може да участва с парична вноска в новия механизъм за подпомагане на Еврозоната чрез МВФ, поне докато не бъде въведено еврото у нас.

Такава е позицията на ДСБ във връзка с постигнатото в Брюксел съгласие за строги правила срещу бюджетните дефицити в страните-членки на Европейския съюз.

Въвеждането на еврото в момента би било ангажимент за българската държава да участва с над 3,5 млрд. лв. във фонда и на практика означава да върнем обратно парите, получени по европейските програми, коментира Иван Костов.

Ние сме за Европа, която поощрява страните, чиито народи полагат усилия, както и за автоматични санкции от страна на Европейската комисия към всеки, който премине 3-процентния дефицит. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по време на срещата на евролидерите.

От партията се обявиха и против увеличаването на данъците или въвеждането на европейски данък, представени като хармонизация на данъчната политика в Евросъюза.

Съгласието на Брюксел за въвеждане на строги правила срещу бюджетните дефицити няма свойството да реши дълговия проблем в някои европейски държави и да преодолее кризата на еврото, посочи Костов.

Против съм непрекъснато да се тича и да се искат пари, главно от Германия и там да работят повече от всички останали, заяви Борисов. Той добави, че подкрепя идеята за единна Европа, но на отговорните страни.

Затова от ДСБ настояват правителството да започне дебат, който да формира национално-отговорна позиция за същинските преговори в ЕС. Целта на такава дискусия е да се предотвратят рисковете за банковата ни система, обясни Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маца

    0 0 Отговор
    Трябва да се обсъди,прав е Костов