23 Октомври, 2017 08:21 1 186 1

Тръмп почти се пребори за данъчните реформи

  • тръмп-
  • сащ-
  • бюджет

Конгресът на САЩ окончателно ще приеме данъчната реформа на президента Доналд Тръмп през декември тази година. Информацията дойде от Мик Мълвейни, директор на Службата за управление и бюджет към Белия дом.

На 19 октомври Конгресът прие резолюция относно бюджета на САЩ за 2018 г. в размер на 4 трилиона USD, което се превърна в крачка към пътя за реализиране на плановете на Тръмп, касаещи провеждането на мащабна данъчна реформа и намаляване на данъчното бреме както за юридически лица, така и за фирми.

Сега е ред на Камарата на представителите да одобри инициативата.

„Напълно възможна е ситуация, при която Тръмп да подпише законопроекта още през декември”, каза Мълвейни, цитират от агенция ТАСС, но допълни, че напълно липсва шанс, намиращите се в опозиция демократи да подкрепят данъчната реформа. „Попитах няколко демократи дали ще гласуват „за” понижаването на корпоративния данък и те отговориха отрицателно”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАП

    1 0 Отговор
    За юридически лица и фирми значи, а? Идеално, нещо за физически компании дали ще има?