Last news in Fakti

29 Декември, 2017 10:31 7 451 13

600 млн. лева губи хазната заради почивните дни

  • бюджет-
  • хазна-
  • загуба

Всеки трудещ се ще изкара с 200 лева по-малко за държавата

600 млн. лева губи хазната заради почивните дни - 1

600 милиона лева по-малко са постъпили в хазната. Причината са повечето почивни дни през изминаващата 2017 г. Изчисленията са на Асоциацията на индустриалния капитал, цитирани от Нова тв. През тази година официалните почивни дни са били с 4 повече от миналата. Затова работодателите изчисляват, че средно всеки трудещ се българин ще изкара с 200 лева по-малко за държавния бюджет. Сметката показва, че умножено по броя на работниците, това прави 600 милиона лева загуба за хазната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    28 4 Отговор
    Супер, Борисов ще открадне 600 мил.лв.по-малко

    Коментиран от #5

  • 2 Иванчо

    15 1 Отговор
    А защо не отчетат вследствие на данъци от хотелиери и търговци колко повече са постъпили ? М ?
  • 3 Uflaf

    20 0 Отговор
    А колко е ДДС -то на изхарчените за ден пари по празниците? За да има за подаръци много от трудещите се бедни взимат кредити за да не лишат децата си. И какъв е тоя надник дето само за държавата са 50 лв на ден? Заплатите на база 2000 лв ли ги смятат ? Все лъжи от "бизнес мародерите ". И как пък един познат нямах дето да каже ,че е взел за празниците надбавки ? Я вижте кои частни охранителни фирми са си изписали от печалбите за годината едни " Коледни надбавки " Ей тъй- за разход. Но питайте и хората им дали е истина. Поне ще научим на къде да се ориентираме. Кът са ми държавните служители всред познатите.
  • 4 Гост

    16 0 Отговор
    гадна работа, т.е днеска като работя и изкарвам 50 лева на държавата да има да харчи за мое здраве.
    Пък аз ще се прибера при децата и ще ги гостя с каквото е останало от коледа че парите свършиха преди края на годината....
    Важното е че онези послушните разпределящи нашите пари са си дали премиите и са в заслужена отпуска.
  • 5 Така е Пийч

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    А ти можеш ли да пресметнеш КОЛКО е откраднала ПАРТИЯТА през годините ???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БУДНАТА СЪВЕСТ

    12 0 Отговор
    Абе тези алчни работодатели само работни дни са им в главите.Като дойде време за заплати и бонуси се ослушват като лалугери.Карат скъпи ненужно скъпи и луксозни коли,купуват хотели ,а за повишаване на заплатите и 13-та заплата нито дума.Според тях 600млн. загуба за 4 дни е 150 млн. на ден.Умножени по 264 работни дни означава че державата ако няма празници ще събира 39 трилиона лева данъци.

    Коментиран от #11, #13

  • 8 тарикат

    15 0 Отговор
    На запад дават тринайста заплата,а тук смятат какви са им загубите.За работника освен денонощна работа друго не му се полага, но скоро ще го търсите със свещ.

    Коментиран от #9

  • 9 Патриот

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "тарикат":

    Вече го търсят!
    Каквото и да говорят. Работници в България вече не достигат.
    Ама не им стиска да изнесат производството си навън, щото там е мор - европейски заплати, няма пропуск при осигуровките, пък и синдикати, качество, конкуренция, кодекс на труда. Все нещанепознати за нашите бизнемени или поне 98% от тях.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ангел

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БУДНАТА СЪВЕСТ":

    Смятам, че Вашия коментар е най-верен, като това са само данъци, акцизи и други суми които влизат в хазната. Като знаем колко високи заплати ни плащат нашите ,,велики" работодатели и като помислим колко данъци укриват сметката набъбва, а и към сметката трябва да добавим и заплатите които сме си изработели, общата сума на изработеното от всеки човек трябва да бъде умножена поне по 3.
    Така, че това са поредните глупости на ,,другарчетата" от Асоциацията на индустриалния капитал, които се мислят за големи икономисти и бизнесмени.
    Съветът ми към българските журналисти е като цитират подобни ,,хорица" които бълват само глупости поне на ум да направят една бърза сметка, като Вашата и сами да стигнат до извода, че в нашите условия няма как всеки работник да изработи по 200 лева на ден и това е поредната лъжа от Асоциацията на индустриалния капитал и подобни.
  • 12 Язе

    1 0 Отговор
    За пръв път да ми харесат всички коментари.
  • 13 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БУДНАТА СЪВЕСТ":

    39 билиона или по добре кажи милиарда.